DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Szoros a harc, de a hetedik hely az Alfa célja

Mindössze a futamok harmadán szereztek idén pontot az F1-ben, mégis az a céljuk, hogy megelőzzék a Haast és a Williamst a vb-tabellán.

Tavaly az előkelőnek számító hatodik helyen végzett az Alfa Romeo a konstruktőrök között a Formula-1-ben, mindenekelőtt az erős szezonkezdetüknek köszönhetően tudták megőrizni ezt a pozíciót a haloványabb második félidő ellenére is. Idén viszont nem indítottak olyan jól, mint egy éve, sőt az első tizenkét futamon mindössze négy pontszerzést könyvelhettek el, így pillanatnyilag csupán a kilencedik helyen áll a Valtteri Bottast és Guanyu Zhout felsorakoztató gárda.

f1-alfaromeo-spa



A vezető pályamérnök, Xavi Pujolar szerint azonban nem adja fel az Alfa Romeo, igyekeznek fejlesztésekkel felvenni a kesztyűt a riválisokkal, azaz konkrétan az őket két ponttal megelőző Williamsszel és Haasszal:

„Van néhány fejlesztésünk folyamatban mechanikus és aerodinamikai részéről is a leállást követő versenyekre” – fogalmazott Pujolar a RacingNews365.com hasábjain. „Azon dolgozunk, hogy igyekezzünk optimalizálni mindenhol a pályán mutatott teljesítményt, együtt dolgozunk annak érdekében mindkét pilótánkkal, hogy biztosan minden lehetségest kihozzunk magunkból.”

„Nem is csak a fejlesztésekről van szó, hanem operatív szempontból is fejlődhetünk” – tette hozzá a szakember. „Minden roppant szoros a középmezőnyben, szóval egyetlen tizedmásodperc is nagy különbséget jelenthet számunkra. Aztán ha közeledni szeretnénk az élcsapatokhoz, az egy újabb kihívás, de jelenleg a hetedik helyre koncentrálva rendkívül szoros a küzdelem a középmezőnyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: