DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az Alfáé a jobb autó, a Williamsé viszont Russell

Erre mutatott rá az Alfa Romeo Racing mérnökigazgatója: Xevi Pujolar arról beszélt, versenytempójuk erősebbnek bizonyult a Williamsénél Ausztriánál – mégis George Russell mögött voltak.

Kiélezett csata folyik a Formula-1-es mezőny hátsó traktusában is: az Alfa Romeo Racing két pontot gyűjtött eddig a szezonban, a Williams és a Haas nullát, így a svájci székhelyű istálló áll kedvezőbb konstruktőri pozícióban, de helyzete ingatag. A Williams mindkét osztrák futamon esélyesnek bizonyult a pontszerzésre George Russell révén, aki hétvégén a nyolcadik rajtkockából indult, Fernando Alonso pedig csak a hajrában vette el tőle a pontot.



Mindkét Alfa Romeo mögötte végzett – Kimi Raikkönen büntetést érő ütközése Sebastian Vettellel éppen közvetlenül a brit mögött történt. A csapatot ez azért bosszantja kifejezetten, mert Hinwilben tisztában vannak vele, autójuk, a C41 jobb, mint az FW43B.

„Gyors az egyenesekben, ezt megerősíthetem. Bár nehéz követni és előzni még egyenesben is, mégis úgy vélem, jobb versenyautóval rendelkezünk” – mondta Xevi Pujolar, az Alfa Romeo pályaszéli mérnökigazgatója a RaceFans.net szerint. A problémát az okozza, hogy a Williamst George Russell vezeti. „Azt kell mondanom, hogy Russell kifejezetten erős munkát végez az időmérőkön. Keményebben kell dolgoznunk, hogy hozzuk a szintjét vagy akár jobbak legyünk nála. De összességében azt kell mondanom, hogy a versenyen általánosságban, tempót illetően jobbak voltunk.”

A szakember hozzátette, nem lesz egyszerű dolguk a következő versenyhétvégén, a Brit Nagydíjon: „Ez egy különleges pálya, Silverstone pedig nem lesz könnyű. De láthattuk az előző hétvégén és a mostani hétvégén, hogy harcolni, versenyezni tudunk a többiekkel. Nem csupán Russell-lel, de itt tudtunk az Alpine-nal, az Aston Martinnal és még egy AlphaTaurival is küzdeni. Tehát nagyon szoros a helyzet” – tért ki arra, hogy nem csupán a Williamsre koncentrálnak, hiszen a mezőny közepe és vége közti határvonal is összemosódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: