DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem csak pilótacsere történt a Toro Rossónál

Ha már sebtében módosult a versenyzői felállás, a faenzai alakulatnál kaptak az alkalmon, és megváltak egy mérnöktől, aki a hírek szerint egy ideje már nem ápolt jó viszonyt a vezetőséggel.

A Red Bull álláspontja szerint a csütörtökön bejelentett példátlan pilótacserével egy csapásra több belső problémát is megoldottak, hiszen a kelleténél több feszültség alakult ki az utóbbi időben. Helmut Marko szerint Danyiil Kvjat is jól jár, hiszen megszabadul az eddig rá nehezedő hatalmas nyomástól, és a Toro Rosso háza táján is lenyugszanak a viszonyok, hiszen Max Verstappen és Carlos Sainz rivalizálása is kezdett túllépni egy határt.

CNldRM3WoAAHgPI



A faenzai csapat pedig Verstappen előrelépése nyomán egy újabb személycserét hajtott végre, amit eddig a holland pilóta jelenléte miatt nem léphettek volna meg ilyen könnyen. Hiszen ugyanazon a napon, amikor a 18 éves tehetség a Red Bull pilótájává vált, bejelentette a Toro Rossótól való távozását Xevi Pujolar, aki eddig Verstappen versenymérnöke volt.

A korábban a Jaguarnál, a HRT-nél és a Williamsnél is megfordult szakember a hírek szerint már az Orosz Nagydíj hétvégéjén heves szóváltásba keveredett a Toro Rosso-csapatfőnök Franz Tosttal.

Pujolar pedig nem is tart Verstappennel a Red Bullhoz, Twitteren közzétett üzenetében annyit mondott, új kihívásokat keres.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: