DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Akár a Mercedesszel is csatában lehet az Alfa

A vasárnapi futamon mutatottak alapján rendszeres résztvevője lehet idén az Alfa Romeo a középmezőny élén folytatott csatáknak, a csapat szerint a Mercedes sincs elérhetetlen távolságban.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jól kezdte a szezont az Alfa Romeo: Valtteri Bottas révén négy pontot zsebelt be az istálló a Bahreini Nagydíjon, míg a finn csapattársa, Guanyu Zhou végig a középmezőny magjában küzdött az előkelőbb pozíciókért. A verseny végén azonban kihívta csapata a kínait friss abroncsokért annak érdekében, hogy a leggyorsabb kört megfutva elcsenjék Pierre Gasly és legfőbb riválisuk, az Alpine elől az azért járó egy pontot.

„Természetesen jó látni, hogy Valtteri rögtön a szezonnyitón pontokat szerzett a csapatnak. Nagyszerű kiinduló pont ez mindannyiunknak, és örülök, hogy én is kivehettem a részemet a munkából a leggyorsabb kör megszerzésével a futam végén. Jobbnak érződött az autó, mint az időmérőn, ez pedig azt jelenti, hogy jó irányba haladunk.”

„Ami a versenyt illeti, az első körben kipörögtek a kerekeim, így vesztettem néhány pozíciót, utána pedig a futam nagy részét egy DRS-vonat részeként töltöttem. A virtuális biztonsági autós fázis pont rosszkor érkezett, így nem volt esélyünk javítani a pozíciónkon. Csapatként azonban pozitívumokkal zárjuk a hétvégét, és azzal a tudattal megyünk Szaúd-Arábiába, hogy minden futamon küzdeni tudunk majd a pontkért” – értékelt a pilóta a Bahreini Nagydíj után.



Csapattársához hasonlóan Bottas is elégedetten beszélt a vasárnap látottakról, az Alfa Romeo vezető pályamérnöke, Xevi Pujolar pedig úgy érzi: a Mercedeshez és az Aston Martinhoz is közel voltak a versenytempójukat tekintve.

„Valtteri futama nagyon jó volt. Egy ponton azt láttuk, hogy tartani tudja a tempót a Mercedesszel és az Aston Martinnal is, de mi nem erre koncentráltunk, hanem a jelenlegi riválisunkkal, az Alpine-nal folytatott csatánkra. Az volt a célunk, hogy legyőzzük a McLarent és az Alpine-t, valamint jó versenytempóval és megbízhatósággal rendelkezzünk. Az összes célunkat sikerült elérni. Még Zhou is tudott segíteni a csapatnak a leggyorsabb kör elszedésével az Alpine-tól” – idézi Pujolar szavait a Motorsport német nyelvű kiadása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: