DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Az Alfa célja: Russell nullán tartása

A csapat mérnökigazgatója továbbra is a Williams pilótáját tartja a legfőbb fenyegetésnek rájuk nézve, így a saját pontgyűjtögetésük mellett a brit nulla egységen tartása is célkitűzésük.

Miközben a Haas egyértelmű sereghajtó 2021-ben a Formula-1-ben, az Alfa Romeo és a Williams is valamelyest előrelépett, ám még így is „csak” a nyolcadik helyért csatáznak egymással. Pillanatnyilag két szerzett ponttal ezt a pozíciót az Alfa foglalja el, miközben a grove-i alakulat idén még nem gyűjtött világbajnoki egységet. Mivel azonban George Russell egyre többször kerül a Q3-ba, az Alfa mérnökigazgatója tart tőle, hogy előbb-utóbb ez össze fog jönni riválisuknak:

russell-alfa-williams-1



„Nagyobb előnyre van szükségünk a bajnokságban, de az elsődleges célunk, hogy kontroll alatt tartsuk őket a bajnokságban, és pillanatnyilag a legnagyobb fenyegetést Russell jelenti” – idézi Xevi Pujolart a GPFans. „Mint mindig, az a küldetésünk, hogy pontokat szerezzünk, de egyúttal megpróbáljuk Russellt is kontroll alatt tartani, hogy biztosan ne szerezhessen pontot.”

A két alakulat erőssége egyébként épp ellentétes: míg a Williams Russell révén az időmérőkön villog, addig az Alfa Romeo inkább a versenyeken erősebb – vagy inkább a kvalifikációkon gyengébb, amit jól mutat Kimi Raikkönen gyakori Q1-es búcsúja is. Erről így beszélt Pujolar:

„A versenytempót tekintve szerintem mindkét pilótánk ott van a szeren. Az időmérőn minden rettenetesen szoros, és előfordul, hogy Kiminek hiányzik valami. Nyilván a célunk, hogy mindkét autóval a Q2-ben szerepeljünk, s a sprintkvalifikáció révén mindkét autónk Q2-s pozícióban is volt, hiszen a 10. és 15. hely között indulhattak, mivel Kimi igazából alapvetően elég jó. Ha megnézzük mindkét versenyzőnk átlagos első körös rajtjait a szezonban, mindig kifejezetten jók, s a pozíciószerzésben Kimi az egyik legjobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: