Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 1. kedd

Motorok

1022 lóerőre becsülik a Mercedes csúcsteljesítményét

A Brit Nagydíj időmérőjén először tekerték maximumra a Mercedes erőforrását. Olasz sajtóinformációk szerint a fölény tetemes, 28 lóerő a Honda és 42 a Ferrari előtt.

részletek

Egy Mercedes-motort már most cserélni kell, a Red Bull-osok megúszták

Már a szezon második versenyén a második erőforrást kényszerül beszerelni a Williams Russell autójába. A hajtáshoz kapcsolódó műszaki probléma miatt kieső Verstappen és Albon viszont fellélegezhet a Stájer Nagydíj előtt.

részletek

Új motorgyártó az F1-ben? Majd 2026-ban

A jelenlegi szabályrendszerben már senkinek sem érné meg beszállni, jelentette ki Ross Brawn. 2026 közelebb van, mint gondolnánk: 18 hónapon belül el kell kezdeni dolgozni az új formulának megfelelő motoron.

részletek

Steiner: Nem fogunk teljes árat fizetni a Ferrarinak

Az olaszok látják el motorral és más alkatrészekkel a Haast. Az ügyfélcsapat alacsonyabb bérleti díjat akar fizetni, ha az eredetinél kevesebb versenyt tartanak meg.

részletek

Tilos lesz idén a 2022-es autót fejleszteni

Többek között ez is szerepel az FIA Motorsport Világtanácsa által jóváhagyott szabályváltozások között, de a megrendezendő futamok számának függvényében csökken a felhasználó erőforrások száma is.

részletek

Felbőszítette a csapatokat az FIA és a Ferrari titkos egyezsége

Ha szabályos volt a tavalyi Ferrari, miért nem mondta ki a pénteki közlemény? Miről szól az említett megállapodás? A kérdések nemcsak bennünk, hanem az istállókban is megfogalmazódtak, akik a jelek szerint nem fogják annyiban hagyni, hogy mások a hátuk mögött kötnek paktumot.

részletek

Ezekre figyelj oda télen az autód megóvása érdekében!

Magyarországon szerencsére ritkán fordulnak elő extrém időjárási viszonyok, azonban a téli hónapokban szinte mindig meg kell küzdenie a mínuszokkal az autósoknak.

részletek

Motortrükközés: Az FIA minden csapattól választ kér

Két versenyen belül a második technikai direktívát adták ki a szövetség illetékesei. Nem csupán a gyanú középpontjában álló Ferrarinak, hanem minden istállónak részleteket kell beadnia az olajhasználatról.

részletek

Ötven lóerős javulással riogat a Renault

Annyi dicséret éri mostanában a Hondát, hogy el lehet feledkezni arról, a téli szünetben a Renault sem ült a babérjain: Abiteboul nem hajlandó a pontos teljesítményjavulást elárulni, azt mondja, 20-50 lóerővel fejlődött a motor.

részletek

Wolff: Minek több motorgyártó?

Ha a Mercedesen múlna, hozzá sem nyúlnának a motorokhoz 2021-ben. A szabálytervezet megformálásában a négy jelenlegi motorgyártó akarata érvényesült: Toto Wolff szerint ez így is van rendjén, a hűséget kell jutalmazni.

részletek

Nem hiszi Ricciardo, hogy büntetés nélkül átvészeli a szezont

A szigorú motorszabályok miatt nagy eséllyel csak a legmegbízhatóbb erőforrással rendelkező csapatok fogják büntetés nélkül teljesíteni a szezont. A Red Bull az elmúlt években egyértelműen nem közéjük tartozott.

részletek

A Mercedes miatt figyelik jobban a motorokat?

Figyelmeztetést kaptak a motorszállítók: a partnercsapatoknak teljesen egyenértékű erőforrást kell biztosítani. A gyanú szerint a Mercedes miatt volt szükség direktívára – Toto Wolff állítja, még az üzemmódok is megegyeznek.

részletek
Olvastad már?