Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda

MGU-H

A Honda hozzányúlt az új motorhoz, pedig semmi baja

Ezen a héten új erőforrással jelentkezett a Honda, amit mind a négy versenyautóban be is vetnek. Danyiil Kvjat autójában taktikai okból hozzányúltak az erőforráshoz, pedig nincs probléma.

részletek

Nem az MGU-H hibásodott meg Leclerc-nél

Bár a televíziós közvetítésben folyamatosan az MGU-H komponens hibájáról beszéltek, a Ferrari csapatfőnöke tisztázta, hogy nem ez okozta Charles Leclerc lelassulását, hanem egészen más gond.

részletek

A Mercedes feladta a motorharcot

A 2021-es, tervezett motorszabály-változások egyik sarkalatos pontja, hogy dobják-e a hőenergiavisszanyerő-komponenst. A Mercedes sokáig tiltakozott, de végül beadta a derekát.

részletek

Szigorú megszorítások jönnek az F1-ben

Pénteken a Liberty Media és a Formula-1-es istállók képviselői tárgyalásokat folytattak Monte Carlóban a sportág jövőjével kapcsolatban. A legnagyobb változást a költségvetési sapka jelenti majd.

részletek

Visszafelé halad a Formula-1?

Lehet, hogy a száguldó cirkuszban mindenki mindenki ellen van. Az aerodinamikai változások terén a csapatok egymás ellen, a 2021-es tervezeteknél pedig a gyártók a szurkolók ellen.

részletek

Az idei motorhibák számokban

A 2017-es esztendőben egyértelműen a Honda teljesített a megbízhatóság terén a legrosszabbul, ám meglepő módon nincs is olyan sokkal előtte a Renault. Hogy is volt ez idén?

részletek

Miért nem változtatna a Renault a szabályokon?

Ugyan időnként egy-egy futamgyőzelem összejön a Renault-nak motorszállítóként, de 2014 óta egyértelműen kiesett a nagy esélyesek közül. Miért akarja mégis a problémás formula megtartását?

részletek

Ricciardo „pizsamapartival” nyitotta a hétvégét

A Red Bull pilótája szeretné, ha az új, szinte fogyóeszköznek számító MGU-H egysége végigbírná a szezont, így óvintézkedésekkel készült. Ahogy poénosan fogalmazott, még ottalvós bulit is tartott neki.

részletek

A Honda kijavította a legnagyobb hibát?

Fontos mérföldkőhöz érkezhet a Honda, úgy tűnik, megtalálták a megoldást a problémára, ami eddig a legtöbb gondot okozta idén. Ha Silverstone-ban végigbírja mindkét McLaren-Honda, jöhet a következő lépcsőfok.

részletek

A Renault is rendre félretervezi a motort?

A Honda folyamatosan bukdácsol a lassú és megbízhatatlan motorja miatt, ám úgy tűnik, a Renault-erőforrás is állandó problémákkal küszködik. Ausztriában ismét komoly gondokkal szembesültek.

részletek

Motorcserés dilemma Alonsónál

A Honda egyelőre nem döntött arról, hogy bevállaljon-e Silverstone-ban is rajtbüntetést, miután a 3-as specifikációjú, frissített motorral is gondok adódtak Ausztriában. Próbál taktikázni a McLaren.

részletek

Alonsónak motorhibája volt, de megússza a büntetést

Fernando Alonso és a McLaren kálváriája továbbra sem tart szünetet, Ausztriában is motorhiba ütötte fel fejét, az új specifikációjú erőforrás sem megbízható egyelőre.

részletek
Olvastad már?