DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Középmezőny

Messzebb kerültek az élcsapatok a középmezőnytől?

Az AlphaTaurit erősítő Pierre Gasly szerint egy dologban nem váltak be az új F1-es szabályok: a leggyorsabb autók idén még jobban külön kategóriát képviselnek, mint az előző években.

részletek

Indul a fejlesztési harc a középmezőnyben

A sprinthétvége ellenére több csapat is bevet egy-két újítást az autóján az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon: az Alpine és az Alfa Romeo is módosított padlólemezt próbálgat majd Imolában.

részletek

Albon: A középmezőnyben többen is nálunk nagyobbat léptek előre

Volt oka az ünneplésre a Williams istállónak és Alexander Albonnak is, mivel az Ausztrál Nagydíjon az utolsó helyről rajtolva sikerült pontot szerezni. Az autó azonban elég lassú.

részletek

Vettel nem vár csodát, ezt tudja az autó

Hónapok óta abbahagyta az istálló az idei Aston Martin fejlesztését, hogy 2022-re összpontosítsanak. Ez meg is látszik Vettelék teljesítményén, a középmezőny második felébe zuhantak vissza.

részletek

A McLaren újabb fejlesztésekkel készül

Nem hagyja magára idei versenygépét a McLaren-Mercedes, de a csapatfőnök elismerte, hogy egyre közeledik az a pillanat, amikor az idei év már nem érdekli az istállót, csak 2022.

részletek

Gasly: Egy szintet képviselünk a Ferrarival

Az AlphaTauri pilótája szerint a csapata idén minden pályán harcban lesz a Ferrarival és a McLarennel is. Azt sajnálja, hogy a szezonnyitón egy ütközés miatt nem tudott megvívni velük.

részletek

Vettel: A középmezőny beérte az élcsapatokat

Bár a német szerint továbbra is a Red Bull és a Mercedes jelenti az etalont az F1-ben, a tesztek alapján úgy véli, a többi istálló is dolgozott le a hátrányából hozzájuk képest.

részletek

Ricciardo: Ismeretlen terep lesz Vettelnek a középmezőny

Az egykori csapattárs szerint a középcsapatoknál türelmesebbnek és még tovább elhivatottnak kell lenni, mint az élbolyban – márpedig a német eddig gyakorlatilag csak ott szerepelt az F1-ben.

részletek

Ricciardo: Egy tizeden belül a középmezőny

Noha a teszteredmények alapján a három nagycsapat idén is előnyben lesz az F1-ben, a Renault ausztrálja szerint mögötte elképesztően kiélezett csatát vívhat egymással a többi istálló.

részletek

Újra a középmezőny élére törne a Racing Point

Az anyagi nehézségek elhárulásával ismét megcélozza az élcsapatok mögötti konstruktőri negyedik helyet az istálló: bár sok a kihívó, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint minden adott a sikerhez.

részletek

Sainz: A legjobb csatákat nem is látják a tévénézők

A McLaren spanyol pilótáját felbosszantja, hogy a tévés közvetítésekben szinte mindig csak az élcsapatok láthatók. Ezzel a szponzorok mellett a nézők veszítenek sokat, mert a legjobb csatákról lemaradnak.

részletek

A McLarennek eddig kiválóan alakul a hétvége

Belgiumban és Monzában nem sok babér termett a wokingi istállónak, Szingapúrban azonban Sainz és Norris is remekül szerepelt pénteken, komoly eséllyel ismét a negyedik erő lesz a McLaren.

részletek