DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Egy szintet képviselünk a Ferrarival

Az AlphaTauri pilótája szerint a csapata idén minden pályán harcban lesz a Ferrarival és a McLarennel is. Azt sajnálja, hogy a szezonnyitón egy ütközés miatt nem tudott megvívni velük.

Kétségtelenül az AlphaTauri két versenyzője, Pierre Gasly és Yuki Tsunoda volt az F1 középmezőnyének meglepetése a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Míg Gasly az időmérőn elért ötödik rajthelyével, addig Tsunoda a futamon mutatott előzéseivel lepte meg a Formula-1 közönségét. Gasly annak ellenére óriási potenciált lát a csapatában, hogy a futamon az autója sérülése miatt nem volt alkalma kideríteni, versenytempóban mire képes az ellenfelei ellen. A francia pilóta a rajtot követően Daniel Ricciardo McLarenjével ütközött, és végül célba sem ért.

Ex96lrwWYAcrrf7



 „A McLarennel történt ütközésem után a versenyen gyakorlatilag véget ért. Eltört az első szárny, megsérült a padlólemez, vége volt. A verseny vége felé további problémáink lettek, aminek következtében ki kellett állnom. Nyilván nagyon csalódott vagyok, mert jó harcot vívtunk a Ferrarival és a McLarennel. Értékes pontoktól estünk el” – idézte őt a Motorsport.

A franciát azonban örömmel tölti el, hogy az AlphaTauri idei autója képes felvenni a kesztyűt a dfent említett csapatokkal. Arra számít, hogy a szezonzáróig gyakorlatilag minden versenyhelyszínen velük fogják megvívni a legnagyobb harcokat. „Folytatnunk kell a munkát, és a következőre kell koncentrálnunk. Biztos vagyok benne, hogy ismét harcban leszünk ellenük” – tette hozzá.

Az AlphaTauri több fejlesztéssel is készül a májusi Spanyol Nagydíjig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: