DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Egy tizeden belül a középmezőny

Noha a teszteredmények alapján a három nagycsapat idén is előnyben lesz az F1-ben, a Renault ausztrálja szerint mögötte elképesztően kiélezett csatát vívhat egymással a többi istálló.

A jövő héten végre útjára induló 2020-as Formula-1-es idény előtt csak a több hónappal ezelőtti barcelonai tesztek eredményei alapján lehetne jósolgatni az erőviszonyokat. Sokan elsősorban a Red Bullt tartják esélyesnek arra, hogy megszorongassa a Mercedest, míg a Ferrari némi hátrányban lehet a másik két élcsapathoz képest.

ricciardo-renault-teszt-1



A középmezőny csapatai között viszont még ennél is nehezebb sorrendet felállítani: Daniel Ricciardo, aki néhány napja egy 2018-as Renault-val körözött az évadnyitó helyszínén, a Red Bull Ringen, elképesztően kiélezett küzdelemre számít a nagycsapatok mögött:

„Egyértelműen arra számítok, hogy szoros lesz” – mondta az ausztrál az F1 Nation Podcastban. „Csak a februári tesztek állnak rendelkezésünkre, amely után igyekeztünk kielemezni és kitalálni, ki hol áll, és annyit mondhatok, hogy nagyon nehéz volt megállapítani, hogy a miénk-e vagy sem a legjobb autó a középmezőnyben. Úgy tűnt, hogy legalább három középmezőnybeli csapat egy tizeden belül van.”

A Renault saját esélyei kapcsán így nyilatkozott: „Tavaly talán Ausztria volt a legrosszabb hétvégénk. Szóval ha ott a középmezőny élén tudnánk végezni, akkor nagyon jó kilátásaink lennének a szezonra. De nehéz ezt megjósolni, hogy őszinte legyek” – fogalmazott az ausztrál. Érdekesség, hogy az sem kizárt, hogy Ricciardóéknak az ausztrál jövő évi csapatát, a McLarent kell majd legyőzniük a konstruktőri negyedik helyért: tavaly a két gárda csatáját a wokingiak nyerték.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: