DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Messzebb kerültek az élcsapatok a középmezőnytől?

Az AlphaTaurit erősítő Pierre Gasly szerint egy dologban nem váltak be az új F1-es szabályok: a leggyorsabb autók idén még jobban külön kategóriát képviselnek, mint az előző években.

A 2022-es szabályrendszer egyik fő célja az autók követhetőségének javítása és ezáltal az előzések könnyebbé tétele mellett az volt, hogy összébb rázzák a mezőnyt. Az eddigi nagydíjhétvégék alapján ugyanakkor kijelenthető, hogy a Ferrari és a Red Bull kilóg felfelé a mezőnyből, s bár olykor meg-meginognak, de a Mercedes is egyértelműen harmadik erőnek számít, megelőzve a többi középcsapatot.

Éppen ezért kissé csalódott is az AlphaTauri színeiben szereplő Pierre Gasly, aki úgy érzi, még tavaly is több esélye volt megszorongatni az élcsapatokat, mint idén:

gasly-ferrari-2022-f1-dppi



„Arra számítottam, hogy a mezőny jobban összerázódik – ami szerintem a középmezőnyben meg is történt. Ha megnézzük a negyedik leggyorsabbtól az utolsó helyezettig, szerintem tényleg eléggé összerázódtunk. De az első három az egy másik világ” – idézi a franciát a RaceFans.net szaklap. „Még tavaly is többször izgatott lettem, amikor sokszor le tudtam győzni az időmérőn a Ferrarit, néha-néha a Red Bullt vagy a Mercedest: úgy éreztem, hogy ez a három autó ugyan gyorsabb, de nem szerepeltek annyira más ligában, hogy alkalmanként ne lehetett volna megkóstolni őket.”

„Idén viszont erre esély sincs. Egyértelműen óriási a különbség közöttünk, csak Bottas tudja felvenni velük néha a versenyt. De a saját ligájukban játszanak, mi pedig szó szerint a hetedik helyért csatázunk. Ami kicsit szomorú, mert nyilvánvalóan az volt a cél, hogy közeledjünk. Szóval remélem, a következő években találunk valamilyen megoldást, mert ez a cél és ezt szeretnénk elérni mi, versenyzők is. Azt szeretnénk, ha a pilótáknak nagyobb ráhatása és szerepe lenne a végeredményben” – jelentette ki Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: