DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vettel nem vár csodát, ezt tudja az autó

Hónapok óta abbahagyta az istálló az idei Aston Martin fejlesztését, hogy 2022-re összpontosítsanak. Ez meg is látszik Vettelék teljesítményén, a középmezőny második felébe zuhantak vissza.

A négyszeres világbajnok német gyengén kezdte az évet, aztán magára talált és még dobogóra is állhatott (kétszer is, bár az autójában maradt kevés üzemanyag miatt a Hungaroringen végül kizárták a második pozícióból). A szezon hajrája nem éppen a tavaly még Racing Point néven futamgyőzelmet is szerző gárdáé, a pontszerzésekért is keményen meg kell harcolni.

Ennek megfelelően Vettel nem vár csodát Abu Dhabiban sem. „Azt hiszem a 10. és 14. helyen végeztünk az edzéseken, a valós helyzet valahol a kettő között lehet. Abból kell építkeznünk, amink van, remélhetőleg a szombatunk jobban sikerül, fontos lenne egy jó időmérő edzés” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel.

Vettel nem vár kiugró teljesítményt a hónapok óta fejlesztés nélküli autótól


„Úgy vélem, jót tett a pályának a változtatás, sokkal gyorsabb lett ettől. Néhány elég furcsa kanyar így eltűnt teljesen, az újak pedig élvezetesek, különösen a 9-es döntött kanyar. Néhányat még mi is csak tanulgatunk” – tette hozzá Vettel. A változtatásokkal egyébként a szabadedzéseken 11 másodperccel mentek jobbat a pilóták, mint tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: