Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 11. szerda

Green

Az F1 előtt az egyetlen út a zöld

Mostantól minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a sorozat vezetősége a környezettudatosságra, amire reagálva a Mercedes csapatvezetője elmondta, ez 2019-ben nem is lehetne másképp.

részletek

Stroll eddig 100%-ban kiesik a Q1-ben

A Racing Point kanadai versenyzője elképesztő negatív sorozatot tudhat magáénak, immáron egymás után tizenháromszor képtelen volt továbbjutni az időmérő első szakaszából. Mégis nagy tehetség lenne?

részletek

Csapatvezetők a hibrid erőforrások ellen

Egyszerű, magas fordulatszámú szívó motorokat vagy összetett hibrid rendszerrel szerelt erőforrásokat használjon az F1 2020 után? Egyáltalán muszáj ezek közül választani, vagy van harmadik út is? Szakemberek taglalják, mit hozhat a jövő.

részletek

Hamarosan gyors fejlődésnek indulhat a Racing Point

A szezon előtt pontosan tudták, hogy a 2019-es év eleje nehéz lesz, így is kihozták a legtöbbet a pontszerzésekkel. Baku után azonban sűrűn és gyorsan érkeznek majd fejlesztések az autóra.

részletek

A Mercedes nem másolja a Ferrari-modellt

Egyértelműen szorosabbra fűzi a viszonyt a Mercedes és a Racing Point istálló, ám Toto Wolff szerint teljesen különbözik attól, ahogy a Ferrari láthatóan B-csapatként kezeli a Haast.

részletek

Több csapat folyamatosan elszigetelődik

A Formula-1 jelenlegi egyik nagy problémája, hogy az úgynevezett B-csapatok fokozatosan elhúznak az egyedül próbálkozó privát istállóktól, ám ezt nem igazán önerőből érik el.

részletek

Sokkal könnyebben törnek az új első szárnyak

Akár meg is kell majd duplázniuk az F1-es csapatoknak az egyes versenyhétvégékre szállított tartalékszárnyak számát, mivel az új szabályok miatt azok nagyobb eséllyel fognak sérülni a csaták során – vagy akár anélkül is.

részletek

Newey: Semmivel nem egyszerűbb az előzés

Meglehetősen vegyes fogadtatásban részesülnek egyelőre az új aeroszabályok. Daniel Ricciardónak tetszik, Sebastian Vettel és Adrian Newey szerint viszont most is nehéz követni a másikat.

részletek

Egyelőre nem másolja a Ferrarit a Mercedes

Toto Wolff szerint több hónapnyi munkát jelentene megváltoztatni az első szárnnyal kapcsolatos koncepciójukat és olyanná alakítani, mint a Ferrarié, de nyitottak mindenre, amit a többiek csinálnak.

részletek

Ezért szerepeltek eddig gyengén Strollék

A Racing Point néven újjászervezett istálló egyelőre visszafogottan és gyengén szerepelt a tesztelésen. Ennek meg is van az oka, de már látják a fényt az alagút végén, hamarosan javulhatnak.

részletek

A Racing Point drámai ütemben fejlődhet

Bár tavaly nyáron egy időre leálltak a fejlesztésekkel, a Racing Point istálló technikai igazgatója biztos abban, hogy az óriási befektetések miatt elképesztő ütemben törnek majd előre 2019-ben.

részletek

Tervező: Alapjaiban változik meg az F1 2021-ben

A nyolcvanas évek óta nem ment át akkora változásokon az F1, mint amire 2021-ben készül – állítja a Force India technikai igazgatója, aki alig várja, hogy tiszta lapról kezdjék a tervezést.

részletek
Olvastad már?