DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Aston Martin már nem akar saját erőforrást gyártani

Bár az év elején szóba került, hogy a saját F1-es erőforrást fejleszthetnek, a csapafőnök, Mike Krack kijelentette, letettek korábbi terveikről, így 2026-tól szinte biztosan nem lépnek erre az útra.

2026-tól új motorszabályok lépnek életbe a Formula-1-ben és ezzel ez új korszak kezdődik meg. Az már biztos, hogy az Audi révén bővülni fog a résztvevők köre, de februárban még az Aston Martin háza tájáról is olyan hírek érkeztek, miszerint szívesen fejlesztenének saját erőforrásokat, így akár beszállítóként is jelen lehettek volna a sportágban.

A csapat jelenleg a Mercedes motorjait használja, akárcsak az elődnek számító Racing Point,is tette korábban, de vélhetőleg a jövőben is a németekkel fognak szövetkezni Mike Krack nyilatkozata alapján.



Ugyan az esztendő elején Andrew Green, az istálló technikai vezetője elhintette, hogy akár saját hajtásláncot is építhetnek, most úgy tűnik ezekből a tervekből semmi sem valósul meg az elkövetkezendő években.

„Felmértük az összes szükséges erőforrást, és a helyzetünket a következő néhány évre vonatkozóan. Ezek alapján végül úgy döntöttünk nagyon-nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi erőforrás-ellátásunkkal, valamint a partnerünkkel, ezért nem gondolkodtunk tovább ilyesmiben” – árulta el a csapatvezető.

A jelenlegi állás szerint az új szabályok érkezésével összesen öt beszállító lesz az F1-ben. A Ferrari, a Mercedes, és a Renault mellé csatlakozik az Audi, továbbá hivatalosan a Red Bull is saját gyárában készíti majd a motorokat, melyben a Honda lehet a segítségükre. Ugyan szó volt a Porsche belépéséről is, jelenleg nem tudni biztosat velük kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: