DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mi történt a teljesen széteső Stroll-lal?

Andy Green szerint a mugellói balesete és a koronavírus együtt törte meg a kanadai F1-es pilótát, de vissza kell őt hozniuk a korábbi szintjére, mert most nem önmagam.

Teljesen elvesztette a fonalat az utóbbi versenyhétvégéken Lance Stroll, akinek a tempója is eltűnt, viszont ennél is nagyobb baj, hogy rendszeresen hibázik, méghozzá nem is kicsiket - a Racing Point kanadai pilótája Mugello óta nem találja a helyét, azóta átesett a koronavíruson is és a most mögöttünk hagyott hétvégén sem talált ki a már egyre mélyebb gödörből.

strollcsi



"Nyilvánvalóan nem ott van most, ahol korábban volt, most nem ott tart, ahol Monzában volt" - idézi vele kapcsolatban Andy Green technikai igazgató szavait a MotorsportWeek. "Az világos, hogy nincs meg az önbizalma, ezen most dolgoznunk kell, hogy visszatérjen. Szerintem ebben erősen benne volt a betegsége is, ezt nyilván nem láthattuk előre. Hallottuk, hogy ebből időbe telik felépülni, szerintem ez még tart és vissza kell szereznie az önbizalmát, hogy újra azt a Lance-t láthassuk, aki a szezon első kétharmadában volt."

"Elég nagy volt a mugellói balesete, valószínűleg az horpasztotta be az önbizalmát, majd nem volt teljesen rendben pár futam erejéig. Manapság nagyon-nagyon szűk tartományról beszélünk, ha valaki nem ura teljesen az autónak, vagy nem érti, hogy mi van a gumikkal, akkor könnyen tűnhet idiótának. Vissza kell hoznunk őt a korábbi formájához és valószínűleg ennek az egyik fele annyi, hogy szüksége van egy ölelésre" - tette hozzá Green.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: