DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem volt pozitív változás a kétnapos verseny”

Nem lelkesedik mindenki az Imolában kipróbált formátum iránt: a Racing Pointot hátrányosan érintette a kiesett edzésidő, a csapat technikai igazgatója szerint semmit nem adott hozzá a show-hoz.

Imolában, a kieső versenyek pótlására behozott Emilia-Romagna-i Nagydíjon egy különleges formátummal kísérletezett a Formula-1: két napba zsúfolták az eseményeket, három helyett egyetlen szabadedzéssel. A kiesett pályaidőnek nem mindenki örült: a Racing Point megszokott ritmusát megbontotta a rendhagyó program.

„Egy minta alapján nem igazán vagyok lelkes” – mondta az istálló műszaki igazgatója, Andy Green. „Mi a pénteki napot előnyünkre tudjuk kihasználni. Hasznosítjuk a pályaidőt, tanulunk az abroncsokról, sok időt töltünk a felkészüléssel. Kinyerjük a pénteki adatokat, hogy este elemezzük őket, aztán szombaton a lehető legjobb csomaggal álljunk elő.”



A Racing Point valóban megsínylette az imolai szombatot: mindkét autó kiesett a Q2-ben, igaz, a futamon Perez felzárkózott a hatodik helyig.

„Ez hiányzott nekünk most. Úgy vélem, ha több kétnapos hétvége lenne, akkor igazítanánk a munkamódszerünkön, mindenesetre nincs szinkronban azzal, ahogy jelenleg működünk. Egy versenyre ezen természetesen nem tudunk és akarunk változtatni. Hogy a Formula-1 számára helyes vagy nem, azt nehéz megmondani. Nyilván nagyon más volt, mint a megszokott. Nem akarok olyan ember lenni, aki a változások ellen van, de nem éreztem úgy, hogy pozitív változás volt.”

„Nem adott hozzá semmi a show-hoz, leszámítva, hogy minden rövidebb volt. Arról sem vagyok meggyőzve, hogy a Covid utáni nagydíjakon működnének a kétnapos hétvégék a rajongói jelenlét mellett” – összegezte Green, aki szerint leszerepelt a kétnapos formátum.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: