Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 27. kedd

Delfinezés

FIA: Itt a végső döntés a delfinezés ellen és a 2026-os motorszabályok

Az FIA meghozta a végleges döntését a delfinezés megfékezését illetően és biztonsági kérdésekben is állást foglaltak. Eközben pedig megszületett a megállapodás a 2026-os motorszabályokról is.

részletek

Egy vihar késleltette a pattogás észlelését a Mercedesnél

A Silverstone-ban rendezett shakedown során rendezett teszten ugyanis esőben és óriási szélben kezdtek el ismerkedni a W13-assal, így csak a rendes teszten szembesültek igazán a delfinezéssel.

részletek

Russell: Tiszteletben tartjuk a változásokat

A Belga Nagydíjon lép életbe a pattogás miatt hozott új technikai direktíva, mely több csapatnak is szúrja a szemét. George Russell szerint ez jól jöhet a Mercedesnek, de nincs garancia a sikerre.

részletek

Wolff: Agykárosodáshoz vezethet a pattogás

A Mercedes F1-es csapatvezetője az orvosok kimutatásával érvelt a 2023-ra tervezett szabálymódosítások mellett – amelyek kapcsán sajtóhírek szerint kompromisszum született.

részletek

A pattogás okozhatta Leclerc balesetét Russell szerint

A Mercedes versenyzője gyanúsnak tartja, hogy a Paul Ricard-on ugyanabban a kanyarban két baleset is történt, amely előtt pattogtak az autók. A GPDA elnökeként ténykedő Russell szerint a versenyzők többsége támogatja az FIA közbelépését.

részletek

Hat csapat a delfinezés miatti szabálymódosítás ellen

Értesülések szerint hat csapat is készen áll arra, hogy ellenvéleményét fejezze ki a 2023-ra bevezetni kívánt szabályváltozásokkal kapcsolatban, melyek a delfinezés kiküszöbölését céloznák meg.

részletek

Az FIA előállt a delfinezés elleni tervével

Az idei szabályváltozások legrosszabb nem várt hozománya a delfinezés, amelyen lassan, de biztosan kezdenek úrrá lenni a csapatok, az FIA azonban drasztikus lépésekre készül.

részletek

A Mercedes megbukott volna a pattogás mérésén

Ha az FIA technikai direktívája korábban élesedik, a Mercedes túllépte volna a határértéket Bakuban. Silverstone-ban azonban közelébe sem került volna – mondta Mike Elliott technikai igazgató. Legközelebb a Magyar Nagydíjon okozhat újra problémát a delfinezés.

részletek

Döntés: Változik a költségplafon, késik a delfizenésre vonatkozó direktíva

A Red Bull Ringen pénteken összeült az F1 Bizottság az FIA elnökének részvételével. Több kérdésben döntést hoztak: a címben említetteken kívül tesztekről, a bokszutcai munka korlátozásáról és motorokról is szó esett.

részletek

Horner a pattogásról: A csapatok megoldják

A Red Bull vezetője elégedetlen az új irányelv indoklásával, mert nem létezhet olyan, hogy a szabályok szándéka. Szerinte a delfenezés problémáját egyébként is a csapatoknak kell megoldaniuk.

részletek

Perez és Vettel egyetért: Beváltak az új szabályok, de…

Mindkét versenyző úgy gondolja, csak hosszabb távon, évek alatt lehet megmondani, jó döntés volt-e az új szabályok bevezetése. A verseny jobb lett, a pattogás viszont hátulütő, amelynek semmilyen pozitív vonatkozása nincs – Vettel ezen túl a DRS-sel sincs kibékülve.

részletek

Coulthard: Akinek nem tetszik a pattogás, az szálljon ki

A korábbi F1-es pilóta szerint sok versenyző lenne, aki örömmel beülne ezekbe a pattogó autókba is, ha valaki tényleg aggódik az egészsége miatt, akkor abba kell hagyni és átadni a helyet.

részletek