DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd

Delfinezés

„Az FIA túlreagálta a pattogás problémáját”

Az F1 technikai igazgatója szerint a csapatok maguktól is megoldották volna a delfinezés jelenségét, csak a Mercedes panaszkodása megtette a hatását.

részletek

Newey-t meglepte, hogy a többi csapat nem számított a pattogásra

A Red Bull F1-es tervezőzsenijét maximum a delfinezés mértéke lepte meg a 2022-es autók kapcsán, de nekik még a nehéz modellezhetőség ellenére is sikerült úrrá lenniük rajta a tesztek végére.

részletek

A delfinezésen segít a szingapúri pályafelújítás

A hétvégén megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíj aszfaltcsíkja köztudottan egyenetlen és göröngyös volt, így a pályának három szakaszát is újraaszfaltozták a delfinezés csökkentése érdekében.

részletek

Verstappen elégedetlen az új szabályokkal

A világbajnoki címvédő szerint az FIA delfinezést megszüntetni kívánó szabályai némileg túlzóak, tekintve, hogy a legutóbbi versenyhétvégéken minden csapat úrrá tudott lenni a jelenségen.

részletek

FIA: Itt a végső döntés a delfinezés ellen és a 2026-os motorszabályok

Az FIA meghozta a végleges döntését a delfinezés megfékezését illetően és biztonsági kérdésekben is állást foglaltak. Eközben pedig megszületett a megállapodás a 2026-os motorszabályokról is.

részletek

Egy vihar késleltette a pattogás észlelését a Mercedesnél

A Silverstone-ban rendezett shakedown során rendezett teszten ugyanis esőben és óriási szélben kezdtek el ismerkedni a W13-assal, így csak a rendes teszten szembesültek igazán a delfinezéssel.

részletek

Russell: Tiszteletben tartjuk a változásokat

A Belga Nagydíjon lép életbe a pattogás miatt hozott új technikai direktíva, mely több csapatnak is szúrja a szemét. George Russell szerint ez jól jöhet a Mercedesnek, de nincs garancia a sikerre.

részletek

Wolff: Agykárosodáshoz vezethet a pattogás

A Mercedes F1-es csapatvezetője az orvosok kimutatásával érvelt a 2023-ra tervezett szabálymódosítások mellett – amelyek kapcsán sajtóhírek szerint kompromisszum született.

részletek

A pattogás okozhatta Leclerc balesetét Russell szerint

A Mercedes versenyzője gyanúsnak tartja, hogy a Paul Ricard-on ugyanabban a kanyarban két baleset is történt, amely előtt pattogtak az autók. A GPDA elnökeként ténykedő Russell szerint a versenyzők többsége támogatja az FIA közbelépését.

részletek

Hat csapat a delfinezés miatti szabálymódosítás ellen

Értesülések szerint hat csapat is készen áll arra, hogy ellenvéleményét fejezze ki a 2023-ra bevezetni kívánt szabályváltozásokkal kapcsolatban, melyek a delfinezés kiküszöbölését céloznák meg.

részletek

Az FIA előállt a delfinezés elleni tervével

Az idei szabályváltozások legrosszabb nem várt hozománya a delfinezés, amelyen lassan, de biztosan kezdenek úrrá lenni a csapatok, az FIA azonban drasztikus lépésekre készül.

részletek

A Mercedes megbukott volna a pattogás mérésén

Ha az FIA technikai direktívája korábban élesedik, a Mercedes túllépte volna a határértéket Bakuban. Silverstone-ban azonban közelébe sem került volna – mondta Mike Elliott technikai igazgató. Legközelebb a Magyar Nagydíjon okozhat újra problémát a delfinezés.

részletek