Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 2. kedd

DAS

A Mercedes még mindig fejleszti a DAS-t

James Allison szerint ugyan tudják, hogy már csak idén használhatják a berendezést és jövőre tiltott lesz, de így is olyan potenciált éreznek benne, hogy még mindig fejlesztik, nem álltak le.

részletek

Nem a DAS hoz tizedeket a Mercedesnek

Bár kétségkívül hasznos trükknek tartja a csapat az idei évre kifejlesztett kettős tengelyű kormányzást, Toto Wolff elmondása szerint nem ez adja a Mercedes technikai fölényét.

részletek

„DAS ist gut” – ejtették a Red Bull óvását, szabályos a Mercedes

Nem szokványos, de szabályos – ezzel a konklúzióval utasította vissza az FIA a Red Bull által az Osztrák Nagydíj péntekén benyújtott óvást, amellyel a Mercedes által használt DAS legalitását kérdőjelezte meg.

részletek

Válaszokat akar a Red Bull a DAS kapcsán

Christian Horner egyértelművé tette: kérdésekkel fordulnak az FIA-hoz a Mercedes újításával kapcsolatban. Toto Wolff szerint viszont az F1 érdeke, hogy elkerüljék a vitás helyzetet vasárnap.

részletek

Készüljünk: Újra téma lesz a DAS és a rózsaszín Mercedes

A világjárvány miatti leállás alatt ritkán látott módon összefogtak a Formula-1 csapatai. Christian Horner arra számít, hogy az Osztrák Nagydíjon helyreáll a szokásos rend, és az istállók újra azon lesznek, hogy megfúrják egymást.

részletek

A DAS is bekerülhet az F1 2020-ba

A Mercedes trükkös kormányrendszerét is szeretné lemodellezni a Codemasterts, de egyelőre nem biztos, hogy ez lehetséges - sok problémát generál ennek megoldása, de gondolkodnak rajta.

részletek

Egy félig bevált ötletből született meg a DAS

A Mercedes vezető tervezője, John Owen beszélt a barcelonai teszteken nagy figyelmet kapó újításról – ahogy arról is, miképp igyekeztek kivédeni a riválisok illegalitásra vonatkozó vádjait.

részletek

A Ferrarinak is volt egy hasonló DAS-rendszere tavaly?

Úgy tűnik, hogy a Mercedes idén nagyot szóló trükkje egy bizonyos formában a Ferrarinál is működött már tavaly. Nem véletlen, hogy a maranellóiak nem reklamáltak a rivális megoldása miatt?

részletek

Az FIA döntést hozott a DAS-ról

A 2021-es szabálycsomag már betiltotta a Mercedes trükkjét, de az egész szabályrendszert eltolták 2022-re. Most akkor használhatják jövőre, érdemes a többieknek is kifejleszteni a magukét?

részletek

Hamilton a DAS-sal nyert időmérőt a Hungaroringen?

Előkerült egy felvétel, amelyen egyesek szerint az látszik, hogy Lewis Hamilton már 2018-ban is maga felé húzta a kormányát egy kigyorsításnál. Az eset Magyarországon történt.

részletek

Brawn a DAS-ról: Erről szól az F1

Ross Brawn szerint klasszikus F1-es történet az, hogy valaki előáll egy újítással, ami feszegeti a szabályok határait, a többi csapat pedig illegálisnak tartja a megoldást. Őt lenyűgözte a rendszer.

részletek

Mercedes: A DAS nem hoz másodperceket

Toto Wolff természetesen a csapat többi tagjával együtt bízik abban, hogy a kettős tengelyű kormányzás előnyt jelent az év során, de közel sem hoz annyit a konyhára, mint azt sokan gondolják.

részletek
Olvastad már?