Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 25. hétfő

DAS

Egy félig bevált ötletből született meg a DAS

A Mercedes vezető tervezője, John Owen beszélt a barcelonai teszteken nagy figyelmet kapó újításról – ahogy arról is, miképp igyekeztek kivédeni a riválisok illegalitásra vonatkozó vádjait.

részletek

A Ferrarinak is volt egy hasonló DAS-rendszere tavaly?

Úgy tűnik, hogy a Mercedes idén nagyot szóló trükkje egy bizonyos formában a Ferrarinál is működött már tavaly. Nem véletlen, hogy a maranellóiak nem reklamáltak a rivális megoldása miatt?

részletek

Az FIA döntést hozott a DAS-ról

A 2021-es szabálycsomag már betiltotta a Mercedes trükkjét, de az egész szabályrendszert eltolták 2022-re. Most akkor használhatják jövőre, érdemes a többieknek is kifejleszteni a magukét?

részletek

Hamilton a DAS-sal nyert időmérőt a Hungaroringen?

Előkerült egy felvétel, amelyen egyesek szerint az látszik, hogy Lewis Hamilton már 2018-ban is maga felé húzta a kormányát egy kigyorsításnál. Az eset Magyarországon történt.

részletek

Brawn a DAS-ról: Erről szól az F1

Ross Brawn szerint klasszikus F1-es történet az, hogy valaki előáll egy újítással, ami feszegeti a szabályok határait, a többi csapat pedig illegálisnak tartja a megoldást. Őt lenyűgözte a rendszer.

részletek

Mercedes: A DAS nem hoz másodperceket

Toto Wolff természetesen a csapat többi tagjával együtt bízik abban, hogy a kettős tengelyű kormányzás előnyt jelent az év során, de közel sem hoz annyit a konyhára, mint azt sokan gondolják.

részletek

Még a Mercedesnek is új a DAS

Egy év fejlesztés után vitte pályára innovatív kormányzási rendszerét a címvédő istálló, ennek ellenére egyelőre sem a mérnökök, sem a pilóták nem tudják, mekkora hasznuk lesz belőle.

részletek

Hamilton: Remélem, az új fejlesztésünk nagy előnyt hoz

Hetedik világbajnoki címére hajt a brit ász, amihez a Mercedes folyamatosan megújuló, bombaerős autója is hozzásegítheti. Az új, DAS-rendszernek nevezett innovációhoz nagy reményeket fűz.

részletek

A Mercedesnek további trükkök vannak a tarsolyában?

Pont egy hete, hogy mindenkit meghökkentett a címvédő istálló a dupla tengelyes kormányzási rendszerrel. George Russell viszont tovább sokkolja a közvéleményt, ez még csak a jéghegy csúcsa.

részletek

Alonso: A Mercedes az új innovációval üzent a riválisoknak

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta szerint a címvédő istálló új fejlesztése kiváló, bár hatékonyságát megkérdőjelezi. A riválisokat azonban sokkolhatta a Mercedes új, trükkös megoldása.

részletek

A Ferrari tudott a trükkös kormányzásról

Korábban a maranellóiak is elgondolkodtak a Mercedes különleges megoldásához hasonló rendszer kifejlesztésén, de végül elvetették ezt az ötletet. Mattia Binotto elmondta, miért.

részletek

Albon: Előbb-utóbb úgyis mindenki felfedezte volna a DAS-t

Alexander Albon szerint akkor sem maradt volna sokkal tovább titokban a Mercedes trükkös rendszere, ha a tesztekről amúgy nincs tévéfelvétel, és ott még nem kerül ez napvilágra.

részletek
Olvastad már?