Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 25. hétfő

Carey

A Honda távozása ellenére is új motorgyártókra számít az F1

Chase Carey szerint egyre nagyobb a támogatás és az érdeklődés az F1-en kívüli gyártók részéről is az új generációs erőforrások kapcsán. A Honda döntését főként gazdasági okokkal magyarázta.

részletek

Megállapodtak a riói Brazil Nagydíjról, de van egy bökkenő

Chase Carey kiszivárgott levele alapján Rio de Janeiróba költözik az F1-es verseny. Az új pálya megépítéséhez azonban egy erdőt vágnának ki, a környezetvédők pedig hevesen tiltakoznak.

részletek

Váratlan: Stefano Domenicali veheti át az F1 irányítását

Chase Carey hátralépne a Formula-1 vezérigazgatói posztjáról, és sajtóértesülés szerint egy a sport berkeiben jól ismert személynek, a Ferrari korábbi csapatvezetőjének adná át a gyeplőt az év végén.

részletek

Amerika a fő gond a naptár összeállításánál

A szezonrajt előestéjén újabb részleteket árult el az F1 2020-as menetrendjéről Chase Carey: néhány helyszínnel már megállapodtak, rövidesen bejelentés is lehet, más helyszínek viszont kérdésesek.

részletek

Felfoghatatlan összegű az F1 kölcsöne

Egy közel egybillió forintos hitellel kapcsolatban módosította kötelezettségvállalási szerződését a Liberty Media, így az F1 jövője pénzügyileg 2021 végéig biztosított.

részletek

Carey: Készüljenek a tartalékpilóták

Az Ausztrál Nagydíj törléséhez egyetlen csapattag megbetegedése vezetett, az F1 azonban kerülni fogja a radikális lépést a későbbiekben: akkor sem szakítják meg a hétvégét, ha egy csapat visszalép vagy valamelyik pilótát koronavírussal diagnosztizálják.

részletek

Az F1 ejtette a fordított rajtrácsos ötletet

Az időmérős formátum megváltoztatása nem nyerte el minden csapat tetszését, ezért a sorozat más megoldásokat keres a dupla versenyhétvégék izgalmasabbá és látványosabbá tételére.

részletek

Összekapott a pénzen Silverstone és a Liberty

Mivel júliusban csak nézők nélkül lehet Brit Nagydíjat rendezni, az F1 hajlandó beszállni a költségekbe. Sajtóhírek szerint azonban a silverstone-i szervezők vérszemet kaptak, és túlzott összeget követelnek.

részletek

F1: A januári szezonzáró is benne van

Chase Carey szerint nagyon is elképzelhető, hogy a 2020-as F1-es szezont majd csak 2021-ben tudják befejezni, ezen is gondolkodnak - igaz, elsődlegesen azért ezt szeretnék elkerülni.

részletek

F1-vezér: Két osztrák futammal kezdünk, meglepetéspályák is lehetnek a naptárban

Először beszélt arról a Formula-1 irányítása valószínű opcióként, hogy egymást követő hétvégéken kétszer versenyeznek Ausztriában. Chase Carey azt is hozzátette, új pályák is bekerülhetnek a végső naptárba, nézők pedig a szezon második felében várhatók.

részletek

Carey vázolta a várható új versenynaptárt

Bár pontos menetrendet egyelőre nem tudnak közzétenni, az F1 első embere egyre magabiztosabb a július eleji spielbergi kezdést illetően, és továbbra is bízik benne, hogy 15-18 futamból állhat az évad.

részletek

Zúgolódnak az F1 szabadságolt alkalmazottai

Több csapat után a Formula-1 vezetése is lépett: költségkímélés végett 250 dolgozót küldtek szabadságra, míg az igazgatók, beleértve Carey-t és Brawnt, fizetéscsökkentést vállaltak.

részletek
Olvastad már?