DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Carey vázolta a várható új versenynaptárt

Bár pontos menetrendet egyelőre nem tudnak közzétenni, az F1 első embere egyre magabiztosabb a július eleji spielbergi kezdést illetően, és továbbra is bízik benne, hogy 15-18 futamból állhat az évad.

Nem sokkal a Francia Nagydíj koronavírus-járvány miatti törléséről szóló közlemény után befutott egy újabb, amelyben a Formula-1 elnöke, Chase Carey beszélt a várható fejleményekről. Bár pontos versenynaptárt nem adtak még ki, az F1 első embere röviden vázolta, hogyan is fog kinézni az átalakított 2020-as idény. Azt megerősítette, hogy a tervek szerint július első hétvégéjén az Osztrák Nagydíjjal startolhat a szezon – bár a dupla futamról nem tett említést –, majd sorozatosan következnének az európai fordulók, mielőtt Ázsiába és az amerikai kontinensre utazna a mezőny, az évad pedig decemberben a két arab versennyel zárulna. Az első fordulók persze zárt kapusak lennének. Az alábbiakban mutatjuk Carey teljes közleményét:

f1-start-spielberg-2019



„Noha ma délelőtt bejelentettük, hogy a június végére tervezett Francia Nagydíjat nem tudjuk megrendezni, egyre magabiztosabbak vagyunk annak kapcsán, ahogy a terveink haladnak a nyári szezonkezdést illetően. A célunk, hogy Európában kezdjünk versenyezni júliusban, augusztusban és szeptember elején, az első futamra pedig a július 3-5-i hétvégén kerül sor Ausztriában. Szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában fogunk versenyezni, a szezont pedig decemberben Bahreinben és a hagyományos idényzáró Abu Dhabi Nagydíjjal fejezzük be, összesen 15-18 futamot teljesítve. Amint lehet, közzétesszük a végleges versenynaptárunkat.

Arra számítunk, hogy az első versenyeket nézők nélkül rendezzük meg, de remélhetőleg a későbbiekben a rajongók is csatlakozhatnak. Még számos problémát kell kidolgoznunk, mint például a csapatok és a partnereink belépése és ottani működése az egyes országokban. A résztvevők egészsége és biztonsága továbbra is az elsődleges prioritás, és csak akkor fogunk versenyt rendezni, ha megbízható procedúrákkal tudjuk orvosolni a kockázatokat és a felmerülő problémákat.

Az FIA, a csapatok, a promóterek és további kulcspartnerek együtt dolgoztak velünk ezen lépések során, és szeretnénk köszönetet mondani nekik a támogatásukért ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. Emellett azt is szeretnénk kiemelni, hogy a csapatok úgy támogattak minket, hogy közben óriási és heroikus erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy lélegeztetőgépeket gyártsanak a COVID-19 által érintettek számára.

Miközben haladunk előre a 2020-as terveinkkel, az FIA-val és a csapatokkal együtt a Formula-1 hosszú távú jövőjének erősítésén is keményen dolgozunk egy sor új technikai, sport- és pénzügyi szabály révén, amelyek javítani fognak a pályán zajló versengésen és akción, emellett pedig egy egészséges üzleti környezetet teremtenek a résztvevők számára, különösen úgy, hogy igyekszünk úrra lenni a koronavírus-járvány által okozott gazdasági problémákon.

Persze minden tervünk változhat, hiszen még rengeteg problémát kell megoldanunk, és mindannyian a vírus kiszámíthatatlanságára vagyunk utalva. Mindannyian azt szeretnénk, ha a világ visszatérne a jól ismert és szeretett kerékvágásba, de tudjuk, hogy ennek megfelelő és biztonságos módon kell megtörténnie. Mi megtesszük a magunk részét, hogy a rajongóink újra átélhessék a Formula-1 izgalmait a családjaikkal, a barátaikkal és a szélesebb közösségekkel.

Mindenkinek a legjobbakat kívánva,

Chase”

f1-calendar-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: