DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Dupla Osztrák Nagydíjjal kezdődik a szezon?

Sajtóértesülések alapján szigorú intézkedések mellett július elején Ausztriában elkezdődhetne a 2020-as F1-es szezon. A nézőket kizárnák, és mindenkinek negatív tesztet kellene felmutatnia.

Egy osztrák rádió, az Ö3 pénteken közölte a hírt, miszerint a Formula-1-es szezon nyár közepén, július 5-én a Red Bull Ringen rajtolhatna el. Ezt a pálya promóterei hirdették magabiztosan, akik szerint a rá következő hétvégén dupláz a helyszín, így két hét alatt két versenyhétvégét le is tudna a mezőny. Szükség is lenne a tempóra, hiszen a Liberty Media minél több versenyt szeretne bezsúfolni az év végéig hátralévő hónapokba.

 spielberg-start-2017



Ausztria több szempontból is kapóra jön a szervezőknek. Egyrészt eleve július elejére tűzték ki az idei Osztrák Nagydíj időpontját, másrészt az ország hatékonyan kezeli a koronavírus terjedését. A rádió szerint csak a járvány egy újabb hulláma tudná megakadályozni a spielbergi dupla nagydíjat, de ez ellen több óvintézkedést is tesznek. 

A versenyhétvégén elengedhetetlen személyzetből (mint pályabírók, biztonságiak, vendéglátók) körülbelül 400 főt már teszteltek is koronavírusra, ennyien készen állnak a hétvégék lebonyolítására. Rajtuk kívül minden, helyszínre utazó F1-es személynek negatív tesztet kell felmutatnia, mielőtt a pályára lép, így előznék meg a paddockon belüli fertőzéseket. Nézők kizárva, és a csapatok is csak korlátozott személyzettel érkezhetnek. Egyelőre ennyi derült ki.

Az még kérdés, hogy a dupla szezonnyitó után hol és hogyan folytatódna a szezon. A soron következő a Brit Nagydíj lenne, de a szigetországot sokkal súlyosabban érinti a világjárvány, mint az osztrák szomszédainkat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: