DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

F1: A januári szezonzáró is benne van

Chase Carey szerint nagyon is elképzelhető, hogy a 2020-as F1-es szezont majd csak 2021-ben tudják befejezni, ezen is gondolkodnak - igaz, elsődlegesen azért ezt szeretnék elkerülni.

Chase Carey, a Formula-1 elnök-vezérigazgatója sok mindenről beszélt csütörtökön, ezek közül az egyik az volt, hogy vajon elképzelhető-e, hogy az idei F1-es szezon befejezése átcsúszik 2021-re. A jelenlegi tervek szerint az idei szezon decemberben, Abu Dhabiban érhet véget, de benne van, hogy ezen tolniuk kell, hogy egészséges versenynaptárat rakhassanak össze.

ez



"A jelenlegi tervünk és célunk az, hogy decemberben fejezzük be, ha később is, mint az eredeti terv szerint" - idézi Carey szavait a Motorsportweek. "Viszont majd meglátjuk, megfontoljuk, és az világos, hogy a januári befejezés is egy lehetőség, azt is meg tudjuk csinálni. Szerintem azért ha tudjuk, akkor inkább decemberben akarunk zárni, nyilván karácsonykor lesz egy hosszabb szünet, az ünnepek alatt biztosan nem versenyzünk" - magyarázta.

Hozzátette, hogy gondolkodtak a januári befejezésen, beszélgettek róla és valós lehetőség lehet, de a terv nem ez - hangsúlyozta, hogy decemberben kicsit csúszhat a program, de még az ünnepek előtt szeretnék letudni az idényt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: