DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az F1 ejtette a fordított rajtrácsos ötletet

Az időmérős formátum megváltoztatása nem nyerte el minden csapat tetszését, ezért a sorozat más megoldásokat keres a dupla versenyhétvégék izgalmasabbá és látványosabbá tételére.

Az F1 a két versenyhétvégét rendező helyszíneken helyettesítette volna a második időmérőt egy 30 perces sprintfutammal, ám ez nem kapott egyhangú támogatást a mezőnyben, ezért a sorozat döntéshozói más megoldások után kutatnak, amelyekkel feldobhatják a szóban forgó fordulókat – nyilatkozta Chase Carey. A száguldó cirkusz vezérigazgatója elárulta, a kutatás során szempont a sport értékeinek tiszteletben tartása és a nézői élmény növelése.

f1-start-hun1



„A koronavírus miatti [dupla] versenyek kapcsán szóba került néhány” – nyilatkozta a módosításokról. „A fordított rajtrács ötletét nyilvánosságra hoztuk, de ezt nem támogatta minden csapat, pedig az ilyen rövid időn belüli változtatásokhoz mindenki jóváhagyására szükség van. Szinte valós időben, a szezon közben változtatunk. Más ötleteket is vizsgálunk, de olcsó trükköket nem akarunk. Ez egy nagyszerű sport történelemmel, hősökkel, sztárokkal, hihetetlenül tehetséges pilótákkal és más egyénekkel. Mindezt egy szintig tiszteletben fogjuk tartani, de nem akarjuk, hogy ez megakadályozzon minket a változtatásban.”

Carey kihangsúlyozta, a 2020-as év szokatlan menetrendje nagyszerű alkalom a kísérletezésre. „Ez a különleges szezon egy bizonyos szintig lehetőséget teremt arra, hogy valami olyat próbáljunk ki, amit más esetben csak kivételes esetben adnánk hozzá a versenyhez” – idézte őt a Motorsport.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: