DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 26. kedd

BiztonságiAutó

Szigorít az FIA a dupla sárgás szabályokon

Virtuális vagy igazi biztonsági autós fázis során a vonatkozó szakaszokon konkrét sebességlimit lép életbe már az F1-es Monacói Nagydíjtól.

részletek

Wolff: Határozzuk meg, mikor van piros zászló!

A Mercedes F1-es csapatfőnöke nem ellenzi az állórajtos újraindításokat, de átláthatóságot szeretne annak kapcsán, mikor hogyan avatkoznak közbe.

részletek

Döntés: Büntették Perezt, de maradt a győzelme

Az egyik esetért megrovást, a másikért öt másodperces időbüntetést kapott a biztonsági autós szabályokat megszegő Sergio Perez, aki így megtarthatta a Szingapúri Nagydíjon aratott győzelmét.

részletek

Két időmérő, több safety car – így javítaná a show-t az F1?

Az AMuS értesülései szerint a háttérben folyamatosak az egyeztetések arról, hogyan lehetne több tekintetben is javítani az F1 látványosságán: a lebonyolításhoz és a DRS-hez is hozzányúlhatnak.

részletek

Villeneuve: A versenyirányítás új mélységekbe süllyedt

Rendkívül csalódottan értékelte az Olasz Nagydíjat az 1997-es világbajnok, szerinte a hadseregnyi jelen levő rajongó nem ezt érdemelte. A futam biztonsági autós befejezése a legrosszabb lehetőség.

részletek

Pontosították a biztonsági autós szabályt

Egész pontosan annak szövegezését, így mostantól egyértelműen minden lekörözöttnek vissza kell vennie a körét, ha azt a körülmények lehetővé teszik és arra a versenyirányítás utasítást ad.

részletek

Verstappen: Nincs harag a versenyfelügyelőkkel

Az idényzáró óta a Mercedes képtelen megemészteni Michael Masi és a versenybírák döntését a biztonsági autós elengedésről. Pedig Verstappen rámutatott, korábban is történt ilyen.

részletek

Vergne-éket sokkolta a darus incidens

Furcsa körülmények között ért véget a Formula-E szaúd-arábiai nyitányának második futama, amely után több pilóta is kritikus hangot ütött meg a versenyirányítás hiányos kommunikációja miatt.

részletek

Mire megy egymással a két safety car?

Idén a Mercedes mellett már Aston Martin is ad egy biztonsági autót az F1-nek, ezeket pedig felváltva használják a nagydíjhétvégéken – az Assetto Corsában azt is kipróbálhatjuk, melyik a gyorsabb.

részletek

„Belga Nagydíj” – a biztonsági autó sofőrje is megszólalt

Sokan sokféle véleményt elmondtak már a rendkívül furcsán alakuló Belga Nagydíjról. Tulajdonképpen már csak az maradt ki, aki lényegében az egész versenyen az első helyen állt.

részletek

Leclerc: Miért tartott ennyi ideig a biztonsági autó beküldése?

A Ferrari monacóija pilótája néhány versenytársával együtt nem értette, miért telt hosszú másodpercekbe, mire Max Verstappen defektje és balesete után a pályára küldték a safety cart.

részletek

A BMW M divízió bemutatta a MotoGP új biztonságiautó-flottáját

A kétkerekű versenysportok királykategóriájának katari szezonnyitó hétvégéjén már a három új biztonsági autó és az új biztonsági motorkerékpár kvartettje gurul fel a rajtrácsra, a BMW M GmbH és a MotoGP™ futamait szervező Dorna Sports több mint húszéves együttműködése során most először.

részletek