DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A biztonsági autó nélkül nyertünk volna” – Leclerc

A Ferrari versenyzője már a Bellagio előtt készült interjúk alatt is elismerte, hogy kissé csalódott a második hely miatt.

Charles Leclerc elvesztette a vezetést a Las Vegas-i Nagydíj rajtjánál, azonban Max Verstappen manőverét szabálytalannak ítélték meg a versenyfelügyelők, így öt másodperces büntetést kapott a holland. Leclerc ezzel együtt is Verstappen elé került a pályán, miután az RB19-es nem kezelte jól a közepes keverékű gumikat.

Később Leclerc már jókora előnnyel rendelkezett Verstappennel szemben, gumielőnye is volt, hiszen öt körrel később jött ki a friss kemény keverékekért, ám a safety car – ami Verstappen és Russell ütközése nyomán hajtott be a pályára – megfosztotta őt a győzelem esélyétől.

Leclerc megint balszerencsés volt

„Tisztán hiszem, hogy a biztonsági autó nélkül a miénk lett volna a győzelem” – mondta a monacói. „A közepeseken nagyon jól mentünk a verseny első szakaszában, majd öt körrel frissebb gumijaim voltak, mint Maxnak.”



„Mentem néhány igazán jó kört, ami alatt felmelegítettem az abroncsokat. Akkor elég magabiztos voltam azt illetően, hogy ezt meg fogjuk nyerni. Aztán jött a biztonsági autó…”

Nem akarták feladni a pozíciót

A monacói versenyző és a csapat azt a döntést hozta, hogy nem adják fel a pályán elfoglalt pozíciójukat Perezzel és a többiekkel szemben, és inkább kint maradnak a használt – de nem túl régi – kemény keverékeken, és megtartják az első helyet.

„Max és Checo kimentek kereket cserélni, én pedig maradtam az ötkörös keményeken – ami nem volt sok, de az okozta a problémánkat, hogy egy használt abroncsot borzasztóan nehéz újra felmelegíteni, ha verseny közben kihűl. Ott vesztettük el a versenyt.”

„Sajnos nem tudtuk, hogy mit fognak csinálni a Red Bullok, és miután arra jutottunk, hogy ha mögéjük kerülünk, akkor nagyon nehéz lett volna mindkettejüket a pályán megelőzni, így inkább emellett döntöttünk. Természetesen csalódott vagyok, hogy csak a második lettem, de a verseny alakulása után ez volt a legjobb, amit elérhettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: