DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Bocsánatot kért a második helyért Leclerc

Erős tempót diktált a Ferrari, de balszerencsés volt a biztonsági autóval. A monacói bocsánatot kért a rajongóktól, hogy csak második lett: de beleadott mindent az F1-es Las Vegas-i Nagydíjon.

A pole-pozíció után a győzelemre is esélyesnek is tűnt Charles Leclerc, amikor az első etap végén szemcsésedni kezdtek a közepesek Max Verstappen Red Bullján, a holland pedig pozíciókat bukott az első kanyarban történt megmozdulásért – ekkor vette át a vezetést eredetileg a monacóitól – kapott öt másodperces időbüntetés miatt. Ekkor úgy tűnt, Leclerc-nek nem maradt ellenfele a győzelemért.

A biztonsági autó azonban rossz időben jött Leclerc számára, azután, hogy teljesítette egyetlen kiállását: maga mögé kapta ellenfelei sorát, kezdve Sergio Perezzel, aki átvette tőle a vezetést, aztán a második helyet is elbukta a felzárkózó és végül győzelmet megszerző Verstappennel szemben.



A ferraris egy mesterien kivételezett manőverrel szépített a végén, az utolsó körben bevetődött Perez mellé, és legalább a második helyezést megszerezte a Ferrari ígéretes nagydíján.

„Micsoda verseny, nagyon élveztem, és csalódott vagyok, hogy csak másodikként végeztem. Ez volt a maximum, ami tőlünk telt” – kezdte első beszámolóját David Coulthardnak. „A rajt trükkös volt, Maxnak a belső íven elveszíthette a tapadást és ezért kitolt engem a külső ívről.”

A pályapozíciót választották a biztonsági autónál

„De megvolt a tempónk utána, visszaelőztük őt és nagyon erősek voltunk összességében. Nagyon jó futam volt, kicsit balszerencsések voltunk a biztonsági autóval, nem tudtuk, mit fognak a többiek csinálni, és a pályapozíciót választottuk, hogy megtartsuk az első helyet, emiatt régebbi gumikkal nehezebb volt a vége felé. De második helyezés lett a vége, sok csatával, az igazat megvallva élveztem ezt” – mondta a monacói, aki ötödször állt 2023-ban a dobogóra.

„Nagyon élveztem ezt a hétvégét, szükségünk is volt rá. Nem úgy kezdődött, ahogy kellett volna, de örülök, hogy így ért volna. Hihetetlen ez a sport, és ennél jobb első verseny nem lehetett volna Vegasban. Hihetetlen az energia ebben a városban, én élveztem ezt a mai napot.

Sajnálom, hogy csak második lettem, mindent beleadtam. De abban biztos vagyok, hogy mindenki csodásan érezte magát a futam közben. Nagyon-nagyon élveztem, több ilyen versenyre lenne szükség, nagyon lehetett élvezni” – zárta az interjút Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: