Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

BarredaBort

Sainz visszavágott, Alonso szélvédő nélkül száguldott

Az erős szél miatt lerövidített 10. szakaszon Al-Attiyah és Peterhansel eltévedt, így Sainz újra jelentős előnybe került. Alonso borult, a quados éllovas, Casale pedig fél órát bukott.

részletek

Dakar: A baleset után újra szárnyal Peterhansel

A motorosok versenye még mindig elképesztően szoros: a vasárnapi szakasz végén 22 másodperc a különbség. A szervezők úgy döntöttek, a hétfői gyorsaságit törlik.

részletek

A sztár, akinek egyetlen verseny az élete

A MotoGP Katalán Nagydíjának vendége volt a teljesen más terepről érkező Joan Barreda Bort, a Dakar Ralik elmúlt éveinek legpechesebb élmenője, akinek hét év alatt 18 szakaszgyőzelme ellenére is az idei 5. helyezés a legjobbja. Exkluzív interjút készítettünk vele.

részletek

Mi minden történt a 2017-es Dakaron?

Két hét száguldás dél-amerikai vadregényes tájain: az eseménydús Dakar Ralin két napot törölni kellett a szeszélyes időjárás miatt, az autós kategória két francia párbajáról szólt, a motorosok között pedig hullottak a sztárok.

részletek

Egyórás büntetés az éllovasnak a Dakaron

Hátrasorolt főesélyes a motoroknál, történelmi részsiker a quadoknál és újabb helycsere az élen az autóknál. Mindez egy olyan napon, amit a táv felénél félbeszakítottak. A Dakar az ötödik napon sem maradt adós a fordulatokkal.

részletek

Dakar: Sainz kiesett, balhé a motorosoknál

Carlos Sainz egymás után másodszor esik ki a Dakar vezető helyéről, ráadásul ezúttal saját hibájából – rémes éjszakája volt a spanyoloknak, hiszen a motoros éllovasukat durván megbüntették.

részletek

Hihetetlen fordulatok a Dakar 4. napján

Az autósoknál az egyik nagy esélyes és egy titkos favorit, a motorosok közt a címvédő búcsúzott a napon, mely gyakorlatilag senkinek sem alakult simán – új szakaszgyőztes az autók mezőnyében!

részletek

Ezért vesztette el a vezetést Loeb a Dakaron

Az eddig már három szakaszt is megnyerő kilencszeres rali-világbajnoknak roppant kalandos napja volt pénteken, amely után már „csak” a második helyet foglalja el az összesített eredménylistán.

részletek

Dakar: Visszaestek az éllovasok

A négyből három kategóriában a napot élen kezdő versenyző elbukta az első helyét, míg a motorosok közt egy igazi nagymenő szállt ki a győzelemért vívott harcból – Mr. Dakar megelőzte Loeböt.

részletek

Dakar: Peugeot-uralom, motoros fejsérülés

Stephane Peterhansel a Peugeot hármasfogatát vezetve nyerte a Dakar Rali negyedik szakaszát az autósok között, mialatt a kétkerekűeknél a verseny egyik meglepetésembere egy bukást követően eszméletét vesztette.

részletek

Dakar: Loeb-dupla, az idő nem kegyelmez

Sebastien Loeb a második szakaszt is megnyerve öt perc feletti előnnyel vezeti a Dakart – a keddi napot is le kellett rövidíteni, a kamionosok mai megmérettetését félbe kellett szakítani.

részletek

Két címvédő kiesett a Dakar mai szakaszán

A quadosok mezőnyében egy kettős kiesés után véget ért a harc a Dakaron, Nani Roma pedig összetörte a Minit tegnapi szakaszgyőzelmét követően. Dési Jánost kizárták a versenyből.

részletek
Olvastad már?