DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Dakar: Loeb-dupla, az idő nem kegyelmez

Sebastien Loeb a második szakaszt is megnyerve öt perc feletti előnnyel vezeti a Dakart – a keddi napot is le kellett rövidíteni, a kamionosok mai megmérettetését félbe kellett szakítani.

Hétfői győzelme után Sebastien Loeb a Dakar keddi napját is megnyerte az autósok mezőnyében, ami azt jelenti, hogy összesítésben már több mint öt perc előnnyel vezeti a versenyt közvetlen üldözőivel szemben. A szakaszt Carlos Sainz zárta a második helyen, ám tegnapi idővesztesége miatt az összetettben tíz perc feletti a lemaradása Loebbel szemben, s mai harmadik címvédő, Nasser Al-Attiyah sincs az első háromban.

A katari versenyző jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el, előtte áll a ma negyedikként záró de Villiers, valamint a dél-afrikai mögött záró Peterhansel és a Loebhöz hasonlóan Dakar-debütáns Mikko Hirvonen is.

A motorosok közt ma a tavaly féltávig Marc Comával nagy harcot vívó spanyol Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb, s ezzel az összetettbeli vezetést is átvette, miután a tegnapi győztes Toby Price több mint nyolc percet veszített Termas Rio Hondo és Jujuy közt. Mögötte két márkatársa, az argentin Benavides és a portugál Goncalves zárt, majd következtek a KTM-ek, a francia Meo és a szlovák Svizko személyében – utóbbi az összetettben mindössze 14 másodperccel követi Barreda Bortot.

loeb_dakar_redb



A quadok versenyében a mai szakaszt a dél-afrikai Baragwanath nyerte a 2014-es győztes chilei Casale előtt, s az összetettben is az övék az első két hely – fordított sorrendben. Casale előnye közeli négy perc, a brazil Medeiros már hét, az argentin Patronelli pedig már több mint 11 perc hátrányban van két lefutott szakasz után.

A kamionosok napját a rossz idő miatt kénytelenek voltak félbeszakítani, a monstrumok közt továbbra is a holland Hans Stacey és belga legénysége vezet az MAN-nel, míg Kamaz egy sincs az első háromban. Megvan a „nagyok” versenyének első kiesője is: a van den Brink-Willemsen-Mouw trió Renault-ja látványosan lángra kapott – szerencsére nem történt személyi sérülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: