DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap

Ausztrál Nagydíj

Sajtó: Bahreinben kezdődhet a 2021-es szezon

Ahogyan azt mi is megírtuk, veszélybe került a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megrendezése a koronavírus-járvány miatt, mostanra pedig egyre több neves oldal számol be a halasztásról.

részletek

Wolff: Ausztrália a Honda óriási erejéről árulkodott

Az, hogy a Red Bullban ülő Max Verstappen megelőzte Sebastian Vettel Ferrariját az Ausztrál Nagydíjon, a Honda-motor óriási erejéről árulkodott, véli Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

részletek

Módosítani kell a rajtlámpák elhelyezésén a magasabb hátsó szárnyak miatt

Szokatlan problémára derült fény az Ausztrál Nagydíjat követően: a mezőny végéről rajtoló Robert Kubica és Pierre Gasly nem látták a rajtot jelző lámpákat az autók magasabb hátsó szárnya miatt. Az FIA ezért már a következő Bahreini Nagydíjra módosítaná a lámpák elhelyezését.

részletek

Horner: A szerencsén múlt Gasly pontszerzése

Christian Horner úgy véli, Pierre Gasly annak ellenére is erős hétvégét zárt, hogy nem tudott pontot szerezni az első Red Bullos hétvégéjén Ausztráliában. A csapatfőnök szerint csak idő kérdése és a francia is erősebb lesz.

részletek

Sainz: Ez a hétvége csupa balszerencse volt

A szombati időmérőn már az elsők között kiesett, a vasárnapi futamon pedig mindössze tizenegy körig jutott mielőtt autója megadta volna magát. Carlos Sainz Jr. reméli, a változatosság kedvéért Bahreinben már a jó szerencse fog társulni melléje.

részletek

Vettelt sokkolta a Mercedes dominanciája

Sebastian Vettel negyedik helyen zárta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, közel ötvenhét másodperces lemaradásban a győztes Valtteri Bottas mögött. A Ferrari németjét sokkolta a Mercedes Melbourne-ben mutatott dominanciája.

részletek

Russell: Alapvető gondok vannak az autóval

Élete első Formula–1-es időmérőjén George Russell a tizenkilencedik helyre kvalifikált azzal a Williamsszel, amelynek a brit szerint olyan alapvető gondjai vannak, amiket hónapokba kerül kijavítani.

részletek

Vettel: A kanyarokban nagyon sok időt veszítünk

A Ferrariban ülő Sebastian Vettel hét tizedes lemaradással szerezte meg a harmadik rajtkockát az év első időmérő edzésén. A német elmondta, tetemes hátrányukat az okozza, hogy nem elég gyorsak a kanyarokban.

részletek

Hamilton: Még mindig remegek!

Az F1-es címvédő zseniális körrel húzta be zsinórban hatodik melbourne-i pole-pozícióját, Sebastian Vettel viszont nem tudta leplezni csalódottságát a Ferrari hatalmas lemaradása miatt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után.

részletek

Vettel: Egyelőre hiányzik a kellő magabiztosság

A téli teszten mutatott teljesítményük alapján Sebastian Vettel az egyik legnagyobb favoritként érkezett meg az év első nagydíj hétvégéjére Melbourne-be. Az első két szabadedzést követően viszont a német még hiányolja korábbi magabiztosságukat.

részletek

Vettel: Itt az ideje megfordítani a szerencsénket

Sebastian Vettel az elmúlt két évben a Mercedes és Hamilton mögött a második helyen zárta a világbajnoki küzdelmet, a Ferrari németje az év első versenye előtt viszont úgy érzi, itt az ideje fordítani a szerencséjén.

részletek

Brawn: Az előzési gondot meg kell oldanunk

A Formula-1 vezetősége is érzi, hogy a sportág jelenlegi, egyik legnagyobb problémája az előzések hiánya. Mindenképpen változtatásra van szükség ennek hosszabb távú megoldására.

részletek