DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Schumacher: Mások is küzdöttek az autóval

Hiába kezdték jó formában az idei szezont, a Haas istállója egyelőre eléggé visszaesett Melbourne-ben. Mick Schumacher úgy véli, mindenkinek voltak nehézségei, szóval bízniuk kell a jobb folytatásban.

Kiválóan indult a szezon a Haas csapata számára, mivel Kevin Magnussen révén Bahreinben és Szaúd-Arábiában is pontokat szereztek. Az első két versenyhétvégén látottakhoz képest Melbourne-ben látványosan szenvednek, az időmérő edzésen pedig a Q1-ből való továbbjutás is nehézkesen ment.

Utóbbi kizárólag Mick Schumachernek sikerült, aki igyekezett pozitívan értékelni a kvalifikáció után.

„Szuper magabiztosnak érzem magam az autóban, valószínűleg azért is, mert a pénteki nap bizonyos szempontból elég nehéz volt. Azt hiszem, talán egy kicsit túl messziről indultunk, végül felzárkóztunk a többiekre. Úgy értem, nem mi voltunk az egyetlenek, akik küszködtek, és hátrébb végeztek, mint azt várták. Megpróbáljuk jobban megérteni a dolgokat, aztán remélhetőleg felkészültebbek leszünk” – mondta Schumacher a kvalifikációt követő online sajtóeseményen, melyen a Formula.hu újságírója is jelen volt.

A német versenyző a 15. helyet szerezte meg, míg Magnussen a 17. pozícióban zárt. Ezzel idén először győzte le rutinos csapattársát, de mindez nem vigasztalta őt az eredmény szempontjából.



„Nem az volt az elsődleges cél, hogy legyőzzem őt. Elsőkörben a Q2-ben akartunk szerepelni, nyilvánvalóan nagyszerű lett volna, ha ez két autóval is sikerül. Ettől függetlenül megtettük a magunk részét, és azt hiszem, hogy általánosságban elégedettek lehetünk azzal, amit az érzéseket tekintve elértünk, persze valójában többet szerettünk volna, mert tudjuk hol álltunk korábban, és mire képes az autó. Úgy gondolom, hogy a versenytempó elég ígéretesnek tűnt, szóval remélhetőleg ez holnapra is így marad, de nem tudom, milyenek lesznek az időjárási körülmények. Valószínűleg van egy kevés az esőre, ami elég érdekessé teheti a dolgokat. A csapattal minden rendben, de nem vagyunk abban a helyzetben, ahol lenni szeretnénk” – folytatta.

Schumacher az eltávolított DRS-zónáról is szót ejtett, mivel az FIA biztonsági okokra hivatkozva péntekről szombatra virradóra úgy döntött, hogy a nyolcas-kilences kanyar közötti részen már nem lehet nyitni a hátsó szárnyat.

„Őszintén mondom, nem lehet igazán jól megítélni ezt. Amennyiben ez biztonsági szempont az F1 és az FIA számára, akkor biztos vagyok benne, hogy annak oka van. Mindannyiunknak meg kell birkóznia ezzel” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: