DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas: A futamon erősebbek lehetünk

Bár a szabadedzéseken egészen biztató tempót mentek az Alfa Romeo pilótái, végül egyikük sem szerepelhetett a Q3-ban a kvalifikáción. Valtteri Bottas szerint a versenyen fordulhat a kocka.

Noha nem sok hiányzott, végül kiszorult a legjobb tízből Valtteri Bottas. Az Alfa Romeo finn pilótája meglepődött az eredményen, de pozitívan tekintett a jövőbe, mivel úgy érzi, elég erősek tűntek a szombaton.

„Kissé furán alakultak a dolgok. Határozottan úgy éreztem, hogy megvan az esélyem a Q3-ra, végül nem tudtam elég gyors lenni. Volt két jó köröm a Q2-ben, de valahogyan, mégis hiányzott az a néhány tized. Nem teljesen értetettem a helyzetet, mert elég közel voltam” – mondta Bottas az F1TV kamerái előtt.



A 32 esztendős versenyző szerint van miben bízniuk vasárnapra, mivel a mostani beállításaik kifizetődők lehetnek a versenyen.

„Meg kell néznünk a dolgokat, mert mára egy kisebb szárnyat választottunk a DRS-zónák változása miatt. Biztos vagyok benne, hogy a versenyen jobb lesz így és nyerhetünk rajta holnap, de egy kicsit sokat fizettünk most ezért. Reméljük, hogy egy kicsit könnyebb dolgunk lesz így. Az egyenesekben azt hiszem jó volt a sebességünk, szóval remélhetőleg harcban leszünk majd a pontokért” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: