DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Schumacher motiváltan várja a hétvégét

A Szaúd-Arábiában elszenvedett balesete után Ausztráliában már ismét rajthoz állhat Mick Schumacher. A Haas német pilótája beszélt a visszatérésről, de a tartalékautó hiányát is megemlítette.

Hatalmas becsapódást volt kénytelen elviselni a legutóbbi versenyhétvégén Mick Schumacher, aki szerencsére sértetlenül megúszta az esetet, az autója viszont darabokra tört. Emiatt a hétvégén tartalékautó nélkül kénytelen versenyezni a Haas, ám a német versenyző osztotta a csapatfőnöke nézeteit, vagyis nem érzi úgy, hogy lassabban kellene majd vezetnie az Albert Parkban.

„Természetesen mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a baleseteket, de emellett olyan gyorsan akarunk menni, amilyen gyorsan csak tudunk. Nem szabad emiatt pánikba esnünk, és nem vezethetünk emiatt lassan” – mondta Schumacher a csütörtöki online sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu újságírója is jelen volt.

A Haas fiatal tehetségét többek között arról is faggatták, milyen érzésekkel ül majd vissza az autóba, Schumacher pedig nem érzi úgy, hogy bármitől is tartania kellene.



„Nem voltak utóhatások és örülök, hogy visszatérhetek. Az alapvető probléma az új autókkal egyértelmű, más csapatoknak is voltak ilyen nehézségei. Ha az ember a határon autózik, mindig van kockázat. Persze az a legjobb, ha nem ütközöl neki semminek, de a pilótafülkében egyszerre kell mindent beleadni” – folytatta.

A 23 éves versenyző az idei évre egy rutinos csapattársat kapott Kevin Magnussen személyében, de nem érzi úgy, hogy ez teher lenne a számára.

„Nagyszerű, hogy Kevin a csapattársam. Nagyon nyitott versenyző, szóval mindketten profitálhatunk egymás tapasztalataiból, én pedig motivációként használom a nyomást, hogy jobbá váljak. Nagyok az elvárások, de a célom, hogy megszerezzem az első pontjaimat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: