DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Bahreinben kezdődhet a 2021-es szezon

Ahogyan azt mi is megírtuk, veszélybe került a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megrendezése a koronavírus-járvány miatt, mostanra pedig egyre több neves oldal számol be a halasztásról.

Január 2-án az elsők között számoltunk be róla a Racefansre hivatkozva, hogy idén is törölhetik az Ausztrál Nagydíjat, remélhetőleg idén azonban erre humánusabb és észszerűbb keretek között kerül majd sor.

Mára egyre több nagy tiszteletnek örvendő külföldi sajtóorgánum számolt be arról, hogy valóban megeshet, hogy mégsem Ausztráliában veszi kezdetét a 2021-es szezon. Az Auto Motor und Sport ekképp írt a dologról:



„Jelenleg nagyon nehéz bejutni Ausztráliába, információink szerint pedig Melbourne egy másik dátumot szeretne a versenynaptárban, a szezon pedig Bahreinben vehetné kezdetét. Veszélybe került a verseny megrendezése, a szervezők pedig nem szeretnék elkezdeni a pálya kiépítését, mivel az rengeteg pénzzel jár, a kormány pedig akár egy héttel a verseny előtt is dönthet úgy, hogy nem lesz F1 Melbourne-ben.”

A Motorsport.com portál is arról számolt be, hogy elhalaszthatják az Ausztrál Nagydíjat, jelenleg viszont egy másik neves sportesemény lebonyolítását kell megoldania a kormánynak, az Australian Opent. Az említett oldal szerint a teniszbajnokságon tapasztaltak után fogják meghozni döntésüket az Ausztrál Nagydíj megtartásáról, halasztásáról vagy akár törléséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: