DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Sajtóértesülések

Sajtóhír: Piastri már tesztelt a McLarennel

Hivatalos bejelentése után először ülhetett a McLarenbe a britek jövő évi versenyzője, Oscar Piastri – a jelek szerint sikerült megállapodniuk az Alpine-nal.

részletek

Sajtó: A Mercedes jövőre is elhagyhatja az oldaldobozokat

Bár az idei autójával fogja elérni a hibrid érában szerzett legrosszabb eredményét a Mercedes, sajtóinformációk szerint mégsem hagynak fel a különleges, oldaldoboz nélküli dizájnnal jövőre.

részletek

Sajtó: Piastrinak érvényes McLaren-szerződése van

Több forrásból is értesült az egyik nemzetközi szaklap, hogy az ausztrál aláírt a wokingi istállóval. Az Alpine opciója pedig érvénytelen az FIA szerződéseket elismerő tanácsának határozata alapján.

részletek

Sajtó: Tízhelyes rajtbüntetés vár Leclerc-re Montrealban

A Ferrari rossz megbízhatósága újra megbosszulhatja magát: a negyedik turbófeltöltő kerülhet a 16-os számú Ferrariba, ami az év első motorbüntetését jelentené a monacói számára, már az év kilencedik nagydíján.

részletek

Sajtó: Sainz kétéves szerződést akar, a Ferrari nem

Német lapértesülések szerint azért késhet a spanyol versenyző hosszabbításának bejelentése, mert a pilóta és a csapat egyelőre nem tudott megállapodni az új kontraktus időtartamáról.

részletek

Sajtó: Katar ugorhat be Szocsi helyett

Holland sajtóhírek szerint is Losail ugorhat be Szocsi helyére a 2022-es versenynaptárba, így mégiscsak sikerül megrendezni az eredetileg tervezett – rekordszámú - 23 futamot az idei szezonban.

részletek

Sajtó: „Bátor” koncepcióval készül 2022-re a Ferrari

Olasz újságírók értesülései szerint többek között az első szárny kialakítása is jelentősen el fog térni az F1 által prezentált bemutatóautóhoz képest a jövő évi Ferrarin. A szimulációk is biztatók.

részletek

Szaúdiak miatt dobhatja szponzorát a Mercedes

Külföldi sajtóértesülések szerint véget érhet a legendás partnerség a Mercedes és a Petronas között. Talán nem meglepő módon egy szaúd-arábiai szponzor kedvéért szakíthatnak a felek év végén.

részletek

30 millióval kopogtat az Alfánál a kínai Zhou

Az Alpine-nál aligha lesz hely az akadémistának, ezért Guanyu Zhou is bejelentkezett az Alfa Romeo ülésére. Spanyol sajtóhírek szerint F2-es eredményein kívül egy halom szponzorpénz is mellette szól.

részletek

Sajtó: A Mercedes máris kiszállhat a Formula-E-ből

Az Autosport információi szerint a Mercedes mindössze kétévnyi jelenlét után búcsút is inthet a Formula-E-nek. A következő napokban érkezhet bejelentés a szakoldal szerint.

részletek

Sajtóhír: Perez 2022-ben is a Red Bullnál versenyez

A spanyol Marca úgy értesült, hogy a mexikói Sergio Perez jövőre is a Red Bullnál folytatja pályafutását. Az egyetlen kérdés, ami miatt a bejelentés csúszhat, az a szerződés hossza.

részletek

Sajtó: Hülkenberg csatlakozik az Aston Martinhoz

A tavalyi beugrások után hivatalosan is megkaphatja a tartalékpilóta státuszt Nico Hülkenberg az istállónál – melyre Németországban szinte már hazai csapatként tekintenek a számos kapcsolódás miatt.

részletek