DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Hamilton–Leclerc párost akar a Ferrari-elnök 2024-ben

John Elkann 50 millió dollárt ajánl Lewis Hamiltonnak brit információk szerint: két opció is van, vagy Charles Leclerc mellé, vagy a helyére érkezhet.

A Formula-1 örökzöld sztorija Lewis Hamilton potenciális átigazolása a Ferrari csapatához – annak ellenére, hogy a brit számos alkalommal kijelentette már, a Mercedestől akar visszavonulni, amely csapattal hétből hat világbajnoki címét szerezte, valamint Toto Wolff is nagyon unalmasnak tartja már a visszatérő témát, a Daily Mail most olajat öntött a tűzre, a bulvárlap arról cikkezett, hogy a Scuderia megszerezné Hamilton szolgálatait, mégpedig már jövőre.

A lap szerint a Ferrari elnöke, John Elkann szoros kapcsolatban van Hamiltonnal, akit már 2024-ben szeretne a csapatban látni, mivel a 38 éves versenyző Mercedes-szerződése idén lejár. Állítólag a Ferrari 50 millió dolláros szerződést ajánlana – ez jócskán felülmúlja a jelenleg 35 millió dollárra becsült fizetést.

A Dail Mail állítása szerint két opció merült fel a Ferrarinál – ezeket nagy-britanniai és olaszországi források is megerősítették. Az első opció, hogy Hamilton Charles Leclerc-rel alkot pilótapárost, ebben az esetben pedig Carlos Sainzt menesztik – annak ellenére, hogy a spanyolnak 2024-ig érvényes a szerződése a csapattal.



A második opció szerint Leclerc-t „feláldoznák” és gyakorlatilag helycsere történne a két versenyző között, a monacói George Russell csapattársa lenne a Mercedesnél – lábjegyzet, hogy Leclerc-nek szintén 2024-ig érvényes a szerződése a Ferrarinál. A lap nem részletezi, miért érné meg a Ferrarinak elengednie Leclerc-t szerződéséből.

A pénz nem szempont

Az első opció esetén Leclerc idei, 36 millió dollárra becsült fizetésével számolva is 86 millió eurót kellene kiadnia a Ferrarinak a két pilóta bérére – szemben az idei 46 millióval. A pénz azonban egyik oldalról sem akadály: a Ferrari vállalná a dupla sztárgázsit – amely nem tartozik a költséglimit alá, így ilyen szempontból nincs megkötve a csapat keze –, ugyanakkor Mercedes is hajlandó lenne ugyanilyen kaliberű fizetést adni a britnek.

Hamilton döntésében így nem a pénz, hanem a versenyképesség lenne tényező. A Daily Mail szerint az Imola helyett hétvégén Monacóban bemutatkozó átfogó Mercedes-fejlesztés hatékonyságának fontos szerepe lesz abban, milyen utat választ a jövőre nézve a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: