DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Unalmas már ez a Hamilton–Ferrari sztori

Lewis Hamilton szerződése az idény végén jár le a Mercedesnél. Toto Wolff kicsit unja már, hogy kétévente ugyanaz a sztori megy.

Lewis Hamilton a számára kiábrándítóan végződő 2021-es szezont követően két évre írt alá a Mercedesnél, a szóban forgó kontraktus pedig ennek az évnek a végén jár le. Mint minden ilyen alkalommal, ezúttal is felhangosodtak olyan pletykák, melyek a hétszeres világbajnokot a régóta nyeretlen Ferrarinál látják.

Toto Wolff az osztrák oe24.hu híroldalnak nyilatkozott a szerződéshosszabbítás esélyeiről, na meg persze annak az esélyeiről, hogy Hamilton a Ferrarihoz menne: „Ezek a ferraris pletykák kétévente - mikor új szerződést kötünk Lewisszal – felröppennek. Ezek nyilván nem igazak, mi pedig megbeszélünk mindent, ahogy szoktunk. Nem vagyunk időhöz kötve” – szögezte le az Ezüst Nyilak csapatfőnöke.



Toto Wolff arról is mesélt az interjúban, mennyire kényelmetlenül érzi magát, mikor egy olyan figurával, mint Lewis Hamilton, a pénzről kell egyezkedniük: „Egyszerűen kényelmetlen, hogy két barát, két már-már testvér, akik tíz éve együtt vannak jóban-rosszban, elkezd a pénzről beszélni. Abban viszont biztos vagyok, hogy meg fogunk egyezni, efelől szemernyi kétségem sincs.”

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Lewis másik csapat színeiben versenyezzen. Ha képesek vagyunk adni neki egy jó autót, akkor ő még mindig hosszú ideig győzelemre tudná azt vezetni. Látják, Tom Brady is mire volt képes a negyvenes éveiben.”

Hamilton jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, míg csapattársa, George Russell 16 ponttal kevesebbet gyűjtve a hatodik helyen tanyázik. A Mercedes eddigi egyetlen dobogós eredményét Hamilton szállította eddig a szezonban, ausztráliai második helyével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: