DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Hamilton azért szerencsés is volt

A kezdeti nehézségek ellenére a mai napig nagy a tisztelet Hamilton és Alonso között. A spanyol most sem mulasztott el néhány kedves szót szólni a britről.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton rivalizálása még 20007-re nyúlik vissza, amikor a brit első évét töltötte az F1-ben, a spanyol pedig a renault-s sikerek után igazolt a McLarenhez. Hamar kiderült, hogy Hamilton nem egy átlagos újonc, több nézeteltérés is kialakult a McLaren-Hamilton-Alonso triumvirátus között, amely végül utóbbi távozásához vezetett, a Spygate-ügy pedig már csak a hab volt a tortán.

Alonso már nem tudott több világbajnoki címet nyerni, míg Lewis Hamilton elképesztő karriert befutva hétszeres világbajnoknak mondhatja mára magát. A spanyol pilóta a RacingNews265-nek nyilatkozott egykori csapattársáról.

 



„Rendkívül tisztelem őt. Többször is találkoztunk a pályán a karrierünk során, most pedig nagyjából hasonló képességű autókban ülünk, legalábbis az év ezen szakaszában. Ausztráliában végig két másodpercen belül voltunk egymáshoz képest, szóval az egy szoros csata volt közöttünk.”

Hamilton szerencsés volt

Miközben a spanyol egyik legnagyobb hátrányossága volt F1-es karrierje alatt, hogy nem tudott jól dönteni, mikor csapatot váltott, Hamilton egyetlen csapatváltása a lehető legjobban sült el. „Még mindig úgy gondolom, hogy ő az egyik legjobb a jelenlegi mezőnyben” – folytatta Alonso. „Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy szerencsés, amiért egy domináns autó állt rendelkezésére hosszú évekig.”

„Ha valakinek ennyire domináns az autója, mint Schumachernek vagy neki, az meg sem áll hét vb-címig. Most Maxé a legjobb autó, idén jó eséllyel a harmadik bajnoki címét fogja zsebre vágni, de ez így volt velem is 2005-ben és 2006-ban. Egyszerűen a legjobb autóra van szüksége annak, aki nyerni akar. Ha azokban az években Hamilton nem lett volna a topon, akkor most Bottas lenne ötszörös világbajnok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: