DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Sajtóhír: Piastri már tesztelt a McLarennel

Hivatalos bejelentése után először ülhetett a McLarenbe a britek jövő évi versenyzője, Oscar Piastri – a jelek szerint sikerült megállapodniuk az Alpine-nal.

A fiatal ausztrál múlt hét szerdán és csütörtökön kezdte meg munkáját a wokingi alakulattal kétnapos privát tesztje során a Paul Ricard pályán – írja a francia AutoHebdo. A 2021-es Formula-2-es bajnok a csapat egy korábbi F1-es autóját próbálhatta ki, szerdán a pálya egy rövidebb verzióján, míg csütörtökön már a rendes pályán esős körülmények között. A privát tesztről hivatalos bejelentés nem jelent meg a McLaren részéről.

A Formula.hu birtokába további információk is jutottak, melyek szerint Piastri egy festetlen autóval és szponzormatricák nélküli autóval körözött.



Mint ismert, Oscar Piastri leszerződtetésének jogáért a Daniel Ricciardo utódját kereső McLaren, valamint korábbi csapata, az Alpine is küzdött. A franciáknak kifejezetten fontos lett volna Piastri szerződtetése, hiszen a hirtelen távozó Fernando Alonso pótlására akadémistájuk lett volna az ideális választás, aki viszont csapata 2023-as versenyzőpárosának bejelentése után tagadta, hogy szerződést írt volna alá velük.

Ez a pályán kívüli összecsapás végül az ausztrál két csapattal kötött szerződéseinek megvizsgálása után a britek javára dőlt el a CRB előtt. A McLaren bejelentése óta az Alpine nem tisztázta, hogy pontosan milyen pozícióban számítanak Piastri szolgálataira az év végéig, csupán annyit tudni, hogy az enstone-i főhadiszállásán szimulátormunkát végzett. Noha Lando Norris jövő évi csapattársa hivatalosan még mindig a franciák tartalékversenyzője, a szóban forgó teszt azt jelentheti, hogy a két istállónak sikerült valamiféle megállapodásra jutnia Piastri hamarabbi elengedésének kapcsán.

A 21 éves pilótának így is be kell érnie 2022-es szabadedzésen való részvétel nélkül, hiszen az Alpine Jack Doohant, míg a McLaren Alex Palout és Pato O’Wardot szerepelteti az idei fiatal versenyzőknek szánt edzések alkalmával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: