DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Teljesítheti Hamilton kívánságát a Mercedes

A Mercedes teljesítheti Lewis Hamilton egyik legnagyobb kívánságát a 2024-es F1-es autón, emellett pedig sok minden más is változni fog.

Rengetegszer hallhattuk Lewis Hamiltont panaszkodni azt illetően, hogy mennyire elöl helyezkedik el a Mercedes ülése a többiekéhez képest, mint azt a lenti fotó megmutatja, nem is a levegőbe beszélt a hétszeres világbajnok versenyző.



A Motorsport.com olasz kiadása szerint ezt a problémát is orvosolni fogja a James Allison technikai igazgató által vezényelt tervezőcsapat, így meghallgató fülekre találtak Hamilton szavai, nem úgy mint tavaly, amikor nem változtattak az oldaldoboz nélküli koncepción.

A szakoldal arról is beszámolt, hogy Hamilton rengeteg időt tölt mostanában a gyárban, hogy felügyelje az autó fejlesztését, a brit pedig abban reménykedik, hogy a 2024-es autóval végre véget vethet a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta húzódó nyeretlenségének.

Az üléspozíció mellett – sajtóhírek szerint – rengeteg szemmel látható változás lesz még a Mercedes 2024-es versenygépén: áttervezik a váltót, ami a kasztni átalakításához is vezet majd, új első és hátsó felfüggesztést kap az autó, emellett pedig nyilván aerodinamikai célú változások is lesznek a karosszérián.

Az átalakított váltótól leginkább azt várják a Mercedesnél, hogy a szívóhatással működő autó padlólemezet kedvezőbben tudják kialakítani, míg az újragondolt hátsó felfüggesztéssel az autó súlyeloszlását tudják jobbá tenni, ezáltal stabilabb autót eredményezve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: