DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Olasz sajtó: A Ferrari motort adna az Andrettinek

A Ferrarinak pont kapóra jönne az Andretti érkezése a Formula-1-be, hiszen az Audi érkezésével felszabadulna egy hely a motorprojektjükben.

A napokban értekeztünk az Andretti érkezéséről azt illetően, hogy vajon ki adhatna erőforrást az amerikaiaknak, amennyiben sikerül megegyezniük a FOM-mal, és valóban érkeznek – 11. csapatként.

Az FIA szabályzata azt világosan leszögezi, hogy amiatt nem veszíthetnek csapatot a világbajnokságból, mert az nem kap motort, így hasonló esetekben a legkevesebb motorpartnerrel rendelkező gyártó köteles ellátni a magára maradt istállót, ez pedig jelen helyzetben a Renault feladata lenne, akik nem rendelkeznek partnercsapattal.

A Ferrari adna motort az Andrettinek

A Formu1a.uno olasz oldal értesülései szerint azonban a Ferrarinál maguk gondolkodnak azon, hogy erőforrásokkal lássák el az Andretti-Cadillac leendő csapatát, abban az esetben, ha az amerikaiak nem építenének sajátot – ami ilyen rövid idő alatt merész vállalkozás lenne.



Ugyanis az Audi érkezésével az olaszok hamarosan elveszítik egyik régi felvásárlójukat, a Saubert, akik jelenleg Alfa Romeo név alatt futnak, idén utoljára. Ugyan a Ferrari még rendelkezésükre bocsátja az erőforrásukat 2024-ben és 2025-ben is, azt követően azonban a Volkswagen-konszernhez tartozó német gyártó megérkezik az F1-be, a saját V6-osukkal együtt.

Ennek okán a Ferrarinál úgy gondolják, hogy szeretnék, ha továbbra is volna két fiókcsapatuk, így az Andretti érkezése pont kapóra jöhetne számukra, ami F1-es belpolitikai szempontból sem elhanyagolható, hiszen szereznének egy támogatót a vitás esetek megszavazása esetén.

Persze egyelőre még azt sem tudni, hogy biztosan érkezik-e az Andretti, azt pedig végképp nem, hogy saját készítésű erőforrással teszik-e ezt meg és ha nem, akkor kitől kaphatnak motort az amerikaiak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: