DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari idei autója több mint egy másodperccel gyorsabb lehet a tavalyinál

Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari idei autója sokkal gyorsabbnak tűnik a szimulátorban, mint a tavalyi. Kezdhetnek reménykedni a rajongók?

A Scuderia nagyszerűen kezdte az F1 új korszakát, hiszen a 2022-es szezonban az első három versenyből kettőt is megnyertek Leclerc-rel, azonban a szezon hátralévő részében lemaradtak a fejlesztési versenyben, emellett pedig a sorozatosan elkövetett stratégiai és versenyzői hibák sem segítették őket előrébb.

A Red Bull domináns teljesítménnyel – 17 futamgyőzelemmel – iskolázta le a teljes mezőnyt, s a Ferrarinak csak két további siker jött össze a szezon hátralévő részében. Azonban a Formu1a.uno értesülései szerint a tifosi bizakodhat, ugyanis a hírek szerint a szimulátorban több mint egy másodperccel gyorsabb az autó elődjénél, az F1-75-nél.



Ez azért is nagy szó, mert a kisebb szabálymódosítások, például a hasmagasság és a diffúzor belső élének megemelése miatt alapból fél másodperces visszaesést jósolnak, amit még nyilván ellensúlyoznának a fejlesztésekkel, ám a Ferrari ahhoz képest is sokat léphet előre.

A Ferrari áttervezte az erőforrását is 2023-ra, amitől jelentős előrelépést várnak, illetve a megbízhatóságon is igyekeztek javítani, emellett pedig Frederic Vasseur személyében új csapatfőnöke is lesz az istállónak az előttünk álló szezonban.

A „Project 675” kódnév alatt futó 2023-as modellt Valentin-napon, azaz február 14-én mutatja be a nagyközönségnek a Ferrari, azonban a kérdés idén is ugyanaz: vajon sikerül végre elhódítani 2007 után az egyéni és 2008 után a konstruktőri világbajnoki címet?

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: