DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sajtó: Silverstone-ban jelenthetik be Hamilton szerződését

Folytatódik a Hamilton–Mercedes házasság, melyet a Sky Sports szerint júliusban, a brit hazai nagydíján erősíthetnek meg. A fő részletek nem a pénzről szólnak.

Az idei év egyik legnagyobb kérdőjele, hogy a Mercedes képes lesz-e megtartani Lewis Hamiltont a 2024-es szezonra, hiszen a hétszeres világbajnok szerződése 2023 végén lejár. Habár a legnagyobb felhajtást egy esetleges Hamilton–Ferrari megegyezés kapta, a brit cáfolta, hogy ez valós lenne: hűséges marad eddigi csapatához. Így már csak olyan kérdések maradnak, mint a bejelentés dátuma, vagy az újabb megegyezés hossza. A Sky Sports egyik kommentátora, David Croft így beszélt a témáról:

„Az ördög a részletekben rejlik. Lewis a Mercedesnél akar maradni, a Mercedes meg szeretné, hogy Lewis ott maradjon. Meg fognak egyezni” – mondta Croft. „Nem a pénzről fog szólni, hanem azokról a célokról, amiket Hamilton még el szeretne érni. El kell köteleződniük, talán egy nagyköveti szerep is szóba jöhet.”



A brit kommentátor egy hazai bejelentésre számít: „Még biztosan rengeteg dologról kell megegyezniük, de ez meg fog történni. Nem lepne meg, ha Silverstone-ban jelentenék be. Ez a logikus helyszín.”

Hamilton nem sieti el

A brit is egyértelművé tette, hogy a Mercedes az első számú opciója a következő szezonokra. A szerződéskötésről pedig kifejezetten nyugodtan nyilatkozott: „Nemrég is egy jó tárgyalásunk volt. Ezek sokkal összetettebb szerződések, nem csak a vezetésről szólnak.”

„Jelenleg az a tervem, hogy továbbra is itt leszek, és még egy ideig versenyezni fogok. Meg kell találnunk a módját annak, hogy hogyan szélesítsük ki egy ekkora szervezettel az együttműködésünket. Ez nem olyan egyszerű, hogy csak rámondjuk, hogy folytassuk. És sietnem sem kell vele” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. „Már többször is beszéltünk, jó a kapcsolatunk. Majd készen leszünk, ha megegyeztünk. Addig pedig nem érdekel, ha ez jövő héten lesz, vagy a következő hónapban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: