DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Közel a megegyezés – a Mercedesszel

Az unatkozó sajtó kitalációjának titulálta a ferraris pletykákat a hétszeres F1-es világbajnok, aki elárulta: közel járnak a szerződés véglegesítéséhez Toto Wolff-fal.

A hét elején kaptak ismét szárnyra találgatások arról, hogy a Ferrari 40 milliós ajánlattal környékezhette meg Lewis Hamiltont. A Monacói Nagydíj csütörtöki napján Frederic Vasseur, a Scuderia csapatfőnöke csak nevetett a pletykákon és cáfolta őket – majd nem sokkal később ugyanígy tett maga Hamilton is a sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében:

„Természetes, hogy amikor a szerződésekkel kapcsolatos tárgyalások zajlanak, mindig lesznek találgatások. Végső soron amíg ezt nem tőlem halljátok, addig ez van” – fogalmazott a brit, aki arra a kérdésre, hogy akkor honnan eredhetett a pletyka, így reagált: „Van egy konkrét személy ebben a teremben, aki legalább az egyiket írta. Lehet, hogy unatkoztak, mert törölték a múlt hétvégi versenyt.”

 

Közel a megállapodás a Mercedesszel

Hamilton egyúttal azt is elárulta, hogy bár karrierje során először nem személyesen ő tárgyal a szerződéséről, rövidesen meg fog születni a megállapodás – csakhogy nem a Ferrarival, hanem a Mercedesszel a hosszabbításról:

f1-hamilton-mercedes-monaco-day0



„Mint mondtam, a csapatom szorosan együtt dolgozik Totóval a színfalak mögött. Már majdnem a végére értünk, hogy kész legyen a szerződés. Sokkal jobb helyzet, hogy van egy csapatom, akik erre koncentrálnak, én pedig végezhetem a saját munkám, mert emlékszem, hogy korábban magam tárgyaltam, ami roppant stresszes volt, de nem kell ezt többé csinálnom.”

A hétszeres világbajnok azt is kijelentette, hogy a Mercedes elmúlt másfél évben mutatott haloványabb formája nincs befolyással a jövőjére: „Nincs rá hatása, mert szerintem még mindig ugyanaz a bajnokságokat nyerő csapat vagyunk, csak rosszul sikerült az autónk. Hoztunk néhány döntést az elmúlt két évben, amelyek nem voltak ideálisak, de ezen dolgozunk” – fogalmazott Hamilton, hozzátéve, hogy minden erejüket a most hétvégén debütáló fejlesztési csomagra fordítják.

 

Leclerc szívesen látná Hamiltont

A csütörtöki sajtótájékoztatón ott ült a 38 éves pilóta mellett a ferraris Charles Leclerc, akivel néhány napja leendő csapattársakként összeboronálta őket a sajtó. A monacói így nem is kerülhette a kérdést, hogy mit szólna hozzá, ha Carlos Sainz helyett Hamilton mellett versenyezne 2024-ben:

„Egy gyors csapattársra, mint mindenki: a Formula-1-ben vagyunk, szeretünk a legjobbak ellen harcolni. De ezzel nem azt mondom, hogy a csapattársam nem gyors, sőt Carlos egy extrém gyors versenyző, de mivel nem én hozom ezeket a döntéseket, meglátjuk. Ha igent mondok erre, el tudom képzelni, hogy mindenhol ez lesz a címlapon. De Lewis egy hihetetlen pilóta, rengeteget elért ebben a sportban. A mezőnyből mindenki szeretné Lewist csapattársnak, és mindenki sokat tanulna tőle. De ismétlem, elégedett vagyok a mostani helyzettel és Carlosszal nagyszerű a kapcsolatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: