DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 6. kedd
F1

Vasseur cáfol: „Nem tettünk ajánlatot Lewisnak”

Csak nevetett az újabb pletykákon a Ferrari F1-es főnöke, aki szerint nem egyeztettek Hamiltonnal – ahogy a jelenlegi pilótákkal sem még.

A hét elején látott napvilágot a Daily Mail értesülése, miszerint a Ferrari elnöke, John Elkann 40 milliós ajánlattal csábítaná magukhoz Lewis Hamiltont, hogy 2024-től náluk versenyezzen, vélhetően Charles Leclerc csapattársaként. Bár Hamilton és mercedeses főnöke, Toto Wolff többször is elmondták, hogy csak formalitás a hosszabbítás, a pletykák kapcsán részletesen körbejártuk, miért nem lenne igazából egyik félnek sem megoldás a hétszeres világbajnok átigazolása Maranellóba.

Úgy fest, erre nem is fog sor kerülni – már amennyiben hinni lehet Frederic Vasseur, a Scuderia F1-es csapatfőnökének. Vasseur ugyanis a Monacói Nagydíj csütörtöki médianapján határozottan cáfolta, hogy megkeresték volna Hamiltont, inkább csak jót nevetett a pletykákon:

„Pontosan tudjátok, hogy a szezon ezen szakaszában minden héten más történettel állnak elő. És nem küldünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak. Nem tettünk ilyet. Mondhatnám példaként, hogy két hete az Audihoz küldték Sainzt, egy hete a Mercedest Leclerc-hez, szóval mostanra egyedül maradtam!” – viccelődött a Motorsport.com által idézett csapatvezető.

f1-vasseur-ferrari-2023_1Vasseur egyébként volt már Hamilton főnöke, amikor a GP2-ben az ART-nél versenyzett a brit, emiatt jó is a kapcsolatuk, de ez nem jelent semmit: „Nem voltak egyeztetéseink. Szerintem a mezőny minden egyes csapata szeretné valamikor megszerezni Hamiltont. Baromság lenne nem ilyesmit mondani. Ha beszélek is Hamiltonnal, így teszünk minden hétvégén 20 éve, és nem szeretném ezt abbahagyni csak azért, mert üldöztök!”

 

Még nem téma a hosszabbítás

Vasseur arról is beszélt, hogy nem volt szüksége Leclerc és Sainz megnyugtatására a híresztelések kapcsán: „Nekik sem kellett biztosítaniuk engem múlt héten, amikor a Sauberhez vagy Charles-t a Mercedeshez küldtétek! Nem jött oda hozzám, hogy ’Fred, ne aggódj, ez nem igaz’. Hozzászoktunk ehhez, tudjuk, hogy minden héten új pletyka kel lábra, és csak a saját munkánkra koncentrálunk.”

A Ferrari F1-es alakulatának első embere arról is beszélt, hogy a jelenlegi párossal, akiknek egyaránt 2024 végéig szól a szerződésük, még nem álltak neki a továbbiakról tárgyalni, mert szerinte nem ez most a prioritás a vörösöknél:

„Nem, mert mint azt egy-két hete már elmondtam, a legfontosabb, hogy a fejlesztéseinkre és a jelenlegi szezonra koncentráljunk. Néhány hónapon belül majd beszélünk a jövőről, amikor ennek itt lesz az ideje. Nem akartam beszélni velük a hosszabbításról, és ez nem változott. Elmondtam az álláspontom, hogy a legfontosabb, hogy megpróbáljunk tenni egy lépést előre, hogy felvehessük a versenyt a Red Bull-lal, és igyekezzünk erre fókuszálni. Megegyeztünk róla, hogy később egyeztetünk a szerződésekről, és nem akarok ezen változtatni, mert ilyen-olyan pletykák jönnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: