DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Halaszthatják az Ausztrál Nagydíjat?

Nem, nem pörgettük vissza az idő kerekét egy évvel: sajtóértesülések szerint jó esély van rá, hogy a koronavírus miatt nem tudják az eredetileg tervezett időpontban megrendezni az F1-es szezonnyitót.

A Racefans értesülései szerint halasztásra kerühet a 2021-es Ausztrál Nagydíj - ez azt jelentené, hogy minden remény ellenére mégis csúszhat az idei szezonrajt. A portál úgy tudja, hogy egyelőre nem biztos, hogy meg tudják rendezni az eredetileg kiírt, március 21-ei időpontban a szezonnyitót. Ausztráliában elég szigorú biztonsági intézkedések vannak életben a járvány miatt és jelenleg a Formula-1-es személyzetre is érvényes lenne a kéthetes karantén, illetve buborékban kellene dolgozni Melbourne-ben.

melbörn



A következő két héten belül dőlhet el, hogy ezekkel a feltételekkel megrendezik-e a futamot - ha nem, akkor az év második felére tehetik át. Opció lehet az, hogy a komplett F1-es közeg charter járatokkal érkezik meg az országba, mert így elég lenne nekik a friss negatív teszteredmény, illetve a buborék. Az F1-nél persze magabiztosak azt illetően, hogy minden rendben lesz, mert bizonyították tavaly, hogy képesek rá.

A jegyértékesítés mindenesetre nem indult el az eseményre - a Racefans pedig úgy ír a helyzetről, hogy "jó esély van" a halasztásra...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: