DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat
F1

Leclerc: Fantasztikusak voltunk

Továbbra is nagyon erős idén a Ferrari, Charles Leclerc pedig a vártnál sokkal simább győzelmet aratott Ausztráliában. A monacói versenyző érhetően boldog volt a leintés után.

Bár Carlos Sainz kiesésével az egyik autót elveszítették a verseny elején, a Ferrarinál így is örülhettek, miután Charles Leclerc idei második futamgyőzelmét aratta. A monacói végig kontrollálni tudta a versenyt, a sikerét pedig csak a biztonsági autós periódusok veszélyeztették.

A 24 esztendős pilóta ezzel pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta, melyet az eddigi legkönnyebbnek nevezett.„Az F1-ben talán ez volt az eddigi legkönnyebb, sikerült kontrollálni a futamot. Jó munkát végeztem az egész hétvégén, de az autó nélkül ez nem sikerült volna. A gumik is teljesen rendben voltak, az elejétől a végéig jól tudtam menedzselni őket, szóval nagyon boldog vagyok. Az újraindításnál próbáltam magam mögött tartani Maxot, de nem volt könnyű. Elég alulkormányzott lett az autó a második alkalommal, de később visszajött a tapadás és a tempó is ugyanúgy megvolt” – mondta Leclerc a leintést követően.

A Ferrari versenyzője ezzel a sikerrel jelentősen növelte előnyét a pontversenyben, de igyekszik két lábbal a földön maradni.

„Ez még csak a harmadik verseny volt idén, így nehéz még a világbajnoki címre gondolni, de az autónk nagyon jó, és egyértelműen megbízható. Eddig mindig ott voltunk az élmezőnyben, ha pedig ezt tartani tudjuk, akkor valószínűleg jó esélyeink lesznek, ami mosolyt csal az arcomra. Az elmúlt években nehezen ment a csapatnak és nekem is, ezért nagyon jó, hogy újra ilyen pozícióban vagyunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: