DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Ausztrália a Honda óriási erejéről árulkodott

Az, hogy a Red Bullban ülő Max Verstappen megelőzte Sebastian Vettel Ferrariját az Ausztrál Nagydíjon, a Honda-motor óriási erejéről árulkodott, véli Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Az Ausztrál Nagydíj 31. körében történt, hogy a Red Bullban ülő Max Verstappen utolérte, majd az Albert Park hármas kanyarjában meg is előzte a ferraris Sebastian VettelT. A német így visszaesett a negyedik pozícióba, míg a japán motorgyártó a holland pilóta által 2008 óta először képviseltette magát a Formula–1 dobogóján. Igaz, Vettel autóján ekkor már 15 körös abroncsok voltak, míg Verstappen néhány körrel korábban járt a bokszutcában.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ennek ellenére úgy véli, Verstappen manővere a Honda-motor óriási erejét bizonyította. „Mindannyian láttuk, Verstappen hogyan darálta be Vettelt a hármas kanyarban. Szerintem ez is arról árulkodott, milyen óriási potenciál van a Hondában. Engem nagyon boldoggá tesz az, hogy ilyen erősen tértek vissza, mert nagyon sok jó ember dolgozik abban a csapatban, akik megérdemelték ezt az eredményt” – vélekedett az osztrák, aki szerint az, hogy a japán motorgyártó az idei szezontól a Red Bullt látja el erőforrásokkal számukra is komoly veszélyforrást jelent.



„A teljesítményszintjük ugyanis annyira magas lett, hogy mindenképpen kalkulálnunk kell velük a világbajnoki harc tekintetében" - nyilatkozta Wolff, aki azt is elmondta, habár a Honda-Red Bull páros idén számukra is fejfájást okozhat, örül annak, hogy a japánok legyőzték a visszatérésüket követő nehézségeket, és ismét a sikeres útra léptek.

„Ez volt az első dobogós helyezésük a visszatérésük óta, és ez már nagyon kijárt nekik, hiszen az utóbbi néhány év nem volt egyszerű számukra, ezért is volt nagyon jó érzés azt látni, hogy a Honda ismét ott áll a pódiumon, akárcsak azt, ez mennyire boldoggá teszi az ott dolgozó embereket” – mondta a Mercedes főnöke, akihez hasonlóan nemrég pilótája, Lewis Hamilton is arról beszélt, mennyire örül a Honda újjáéledésének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: