DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Jó látni a Honda újjáéledését

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon Max Verstappennek köszönhetően tizenegy év után először képviseltette magát a Honda a Formula–1 dobogóján. A legendás motorgyártó újjáéledését a Mercedes bajnoka, Lewis Hamilton is nagyszerűnek tartja.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíj a japán motorbeszállító számára történelmi jelentőségűvé vált azáltal, hogy Max Verstappen felállhatott a dobogó legalsó fokára. Legutóbb ugyanis ez a 2008-as Brit Nagydíjon Rubens Baricchellónak sikerült, holott a Honda már négy évvel ezelőtt, 2015-ben a McLaren oldalán visszatért a sportba. A két legendás név újraegyesülése azonban nem hozta vissza az 1980-90-es évek sikereit, így a japánok 2017 végén ismét szakítottak a wokingi istállóval, hogy 2018-tól a Toro Rossót, az idei szezontól pedig a Red Bull Racinget lássák el erőforrásokkal. A melbourne-i verseny így egy újabb fejezetet nyitott a japán motorgyár történetében.

A Red Bull holland pilótája a két Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögött ért célba, úgy, hogy a pályán még a Ferrariban ülő Sebastian Vettelt is meg kellett előznie, igaz, a Red Bull autóján jóval frisebb gumik voltak, mint a Ferrarin. Verstappen láthatóan elégedett volt a vasárnapi eredményükkel, és már a leintést követően a japánokat dicsérte, mondván, egyértelműen előrelépés volt a Renault-ról Honda-erőforrásra váltani.



A japánok újboli versenyképességének, Verstappen mellett, Lewis Hamilton is örült. A brit szerint ugyanis így akár háromesélyessé is válhat a világbajnoki küzdelem. „Azon nőttem fel, hogy láttam Ayrton Sennát a Hondával versenyezni, hiszen akkoriban ők voltak a legyőzhetetlenek, ezért nagyszerű, hogy ismét visszatértek a dobogóra” – mondta az ötszörös világbajnok. „Jó látni, hogy a Red Bull-lal milyen sokat fejlődtek, és az is nagyszerű, hogy még a Ferrarit is megelőzték.”

„Szerintem egyértelműen utolértek minket, ezért úgy érzem, a három csapat között nagyon-nagyon izgalmas csaták bontakozhatnak ki az év során. A Ferrarival nem volt minden rendben ezen a hétvégén, de meggyőződésem, hogy nagyon jó autójuk van. Szóval minden jel arra utal, hogy egy nagyon jó szezon előtt állunk” – vélekedett Hamilton, hozzátéve, az viszont meglepte, hogy a Renault-motor hajtotta McLaren ismét elfüstölt Carlos Sainz alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: