DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: a Honda érdeme, hogy egyáltalán próbálkozhattam

Sokan féltették a Red Bullt a Hondától, ettől függetlenül viszont az első futamuk jól sült el egy hajóban evezve: Max Verstappen dobogóra állhatott úgy, hogy még Lewis Hamiltont is megszorongatta.

Max Verstappen a magyar idő szerint vasárnap hajnali Ausztrál Nagydíjon a Honda első dobogóját szerezte a V6-os hibrid korszakban, sőt, bármilyen Honda-motoros autó is legutóbb 2008-ban állhatott dobogón, még Rubens Barrichello révén, az azévi Brit Nagydíjon. Verstappennek ráadásul nem is csak ölébe hullott a dobogó, sőt: Sebastian Vettelt egy bevállalós előzéssel utasította maga mögé, a verseny végén pedig már ott lihegett Lewis Hamilton nyakában is.

„Összességében nagyon elégedett vagyok” - summázta Ausztráliát Verstappen a Motorsport.comnak. „A top sebességeket tekintve az volt a minimum, hog megvolt az esélyem a támadásra. Ez egy jó folyamat, ráadásul még rengeteg pozitív dolog jön is, ebben biztos vagyok. Mindezektől függetlenül viszont Valtteri nagyon messze volt, szóval rengeteg dolgunk van még.”

00119001_816



A verseny végén Verstappen Hamiltont is üldözőbe vette, ám végül egyszer leszaladt a pályáról, így a leintéskor Hamiltonhoz képest bő másfél, Bottashoz viszonyítva pedig mintegy 22 másodperc volt a hátránya. A Red Bull a 2014-es futam után először állhatott dobogóra Ausztráliában a pályán elért eredmények alapján - fontos ezt kihangsúlyozni, hiszen öt éve Ricciardo egyébként második lett, végül azonban szabálytalan autója miatt kizárták. Annak ellenére, hogy a most már Honda-motorral hajtott Red Bullban Verstappen jobban le volt maradva az időkülönbséget tekintve a győztestől, mint tavaly Ricciardo, még Renault-erőforrással, a holland elégedett.

„Nagyon sokat léptünk előre tavalyhoz képest, elég, ha csak a végsebességeket hasonltom össze. Nagyon örülök ennek. Szerencsére maga a motor is nagyon jól működik, különösebb problémák nélkül, így pedig most már igazán komoly eredményekért csatázhatunk.”

Verstappen szerint a problémás péntek után muszáj volt megfordítaniuk a szerencséjüket. „Az, hogy a péntek után ma a második helyért tudtunk harcolni, nagyon pozitív érzés. Talán maradt ebben a hétvégében, de nagyon elégedett vagyok a dobogóval. Sikerült nagyon pozitívan kijönnünk a hétvégéből a pénteki naphoz képest. És óriási gratuláció jár a Hondának is az első V6-os dobogójáért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: