DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Marko: Verstappennek le kell nyugodnia

Nem sikerült megszereznie a pole-pozíciót Max Verstappennek, aki így a második helyről indulhat vasárnap. A Red Bull tanácsadója szerint a holland túlságosan erőlködött az időmérő edzésen.

A második és a harmadik pozícióból indulhatnak vasárnap az energiaitalos alakulat pilótái az Ausztrál Nagydíjon. Bár a kvalifikáció egy pontján úgy tűnt, legyőzhetik a Ferrarit, végül Charles Leclerc egy kiváló körrel szerezte meg a rajtelsőséget.

A csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint a világbajnoki címvédő ott rontotta el, hogy túlerőltette a dolgot, mivel nem bízott eléggé az autójában.

„Az első kísérletén Max az utolsó előtti kanyarban eléggé küszködött, amivel négy tizedet veszített. Szerintem a határt feszegeti, és túl keményen próbálkozik. Azt hittük, a világbajnoki címmel némi nyugalom már van benne, de úgy néz ki, szüksége van egy újabb címre, hogy ne kelljen ekkora nyomással szembenéznie egy kvalifikáción” – jegyezte meg viccesen Marko a Sky Sportsnak adott interjúban.



A szakember úgy látja, a mostani vereség ellenére sincs miért aggódniuk, mivel a versenyen előnyben lehetnek a nagyobb végsebesség miatt.

„Mindenképpen hátrányban vagyunk, de előnybe kerülhetünk mivel a végsebességünk sokkal nagyobb, mint a Ferrarinak. Meglepődtem rajtuk, ahogy pattogott az autójuk, remélem Leclerc még tisztán lát. Meg kell néznünk, hol tudunk úgy előzni a pályán, hogy ne előzzenek majd vissza azonnal” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: